Wehkamp winnaar Usability Award 2007

Wehkamp winnaar Usability Award 2007
, ING Groep
@evr

De vernieuwde site van Wehkamp is winnaar geworden van de Usability Award 2007.

De Wehkamp.nl site oogt bij binnenkomst extreem druk maar slaagt er in de bezoeker snel een vertrouwd gevoel te geven.  Zoeken naar producten gaat over in winkelen. (..) Hier klik je voor je plezier verder en ontdek je zo snel één van de vele producten die op de site te vinden is. De website is slim in elkaar gezet. (..) Al met al een zeer goede user experience.”, aldus de jury.

Verbeterpunten liggen op het vlak van de voor de site belangrijke zoekmachine die onvoldoende opvalt, het design dat druk en schreeuwerig oogt en de minimale eisen voor toegankelijkheid. Mooie prestatie van Wehkamp. Als ze op van basis de feedback van de jury èn de eerder gehouden kanjeractie hun site verder optimaliseren, maken ze naar mijn mening volgend jaar opnieuw een goede kans.

De tweede prijs ging dit jaar naar www.detweedekamer.nl. Derde prijs was voor www.interpolis.nl.

De Usability Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland en wordt georganiseerd door 2C Usability. De websites die strijden om de Award zijn aangemeld door internetgebruikers. Het gaat dus niet om de beste sites, maar om de beste sites die zijn aangemeld voor de Usability Award. Eerder winnaars waren Rabobank en Philips.

Bron: persbericht.


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Je bent me net voor :-)

  geplaatst op
 • Opvallend dat bij de uitslag staat "De volledige uitslag van de Usability Award 2006", kopieerfoutje vermoed ik :).

  Jammer van dit soort wedstrijden is toch altijd weer dat je jezelf moet aanmelden, wat een scheef beeld geeft van de werkelijkheid.

  geplaatst op
 • @Robert-Jan: toch iets eerder opstaan de volgende keer ;-) Maar had je vanuit je expertise nog iets aanvullende of was de posting vergelijkbaar?

  @Bas: Ik weet niet zeker of je dat bedoeld, maar aanmelden van een site kon door iedereen gebeuren dus niet alleen de eigenaren van de site.

  geplaatst op
 • Ik ben natuurlijk trots op onze derde plaats! Er kan nog veel beter, maar dit is een mooie opsteker.

  Grappig is overigens wel dat de vakjury Wehkamp afrekent op toegankelijkheid. Ik had bij de prijsvraag van Wehkamp dit bij hen aangegeven; dat men iets zou moeten doen aan de gebrekkige toegankelijkheid. Heb er uiteindelijk geen prijs mee gewonnen.. maar Wehkamp heeft er verder ook niets mee gedaan. Een gemist kans!

  geplaatst op
 • Een terechte winnaar. En ze hebben ook goed gelet op de verschillende foutieve schrijfwijze van de domeinnaam. Detail maar toch! Zo gaat http://www.wkamp.nl / www.wekamp.nl / http://www.weekamp.nl allen naar het hoofddomein. Goed gedaan.

  geplaatst op
 • http://www.wkamp.nl/ is volgens mij NIET in het bezit van WEHKAMP! Check maar bij http://www.sidn.nl

  Groetjes,


  Guy

  geplaatst op
 • Ha, ha, ha!! Dus bij Wehkamp toch niet zo goed opgelet. Kans op de prijs "The Golden What's In The Name Prize!

  OTTO

  geplaatst op
 • Wkam.nl (zonder "p") ook al niet van Wehkamp!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.