CEO heeft meer aandacht voor ‘zachte’ management issues

CEO heeft meer aandacht voor ‘zachte’ management issues

De resultaten van een wereldwijds onderzoek uitgevoerd door Bain & Company onder 1200 managers
duidt op een verschuiving van prioriteiten waarbij bedrijfscultuur, het milieu en kennismanagement belangrijker worden. Verder blijkt dat de leidinggevenden meer nadruk leggen op zachte management issues, zoals bedrijfscultuur, kennismanagement en milieuvriendelijk ondernemen. Verder blijkt ook dat

  • 9 van de 10 managers bedrijfscultuur even belangrijk vinden als strategie voor zakelijk succes
  • 7 op 10 managers milieuvriendelijke producten en diensten als een belangrijk onderdeel van hun missie beschouwen. Deze milieugerichte focus is zelfs belangrijker voor leidinggevenden in opkomende economieën (77%) dan in de gevestigde economieën (59%)
  • Kennismanagement voor het eerst in de top 10 van meest gebruikte management instrumenten staat.

Dat laatste is wellicht goed nieuws voor businessblogging. Een businessblog is immers een prima instrument om kennis binnen je organisatie vast te leggen en dankzij de discussies die daar worden gevoerd de kennis naar een hoger niveau te tillen. Kennisdeling werd echter lang niet altijd vanuit het management ondersteund. Met het bereiken van kennismanagement op positie 10 van de meest gebruikte managementinstrumenten lijkt het belang van het vastleggen en delen van kennis nu te worden onderkend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.