In blogs zoeken met Zuula

In blogs zoeken met Zuula

In blogs zoeken met ZuulaKennis is macht. Meten is weten. Een bedrijf dat wil weten wat er op het web wordt geschreven of geblogd over haar producten, diensten, merk of medewerkers, heeft daarvoor verschillende tools ter beschikking. Ongeveer een half jaar geleden werd Zuula gelanceerd, maar tot nu toe heb ik hier op Marketingfacts nog niets over gezien. Voor wie regelmatig op steekwoorden zoekt op blogs, is Zuula een hele handige tool. De resultaten die worden weergegeven komen uit negen verschillende andere blogtools: Google, Technorati, IceRocket, Feedster, Blogpulse, Sphere, Bloglines, Blogdigger en Topix. Behalve op blogs, kan Zuula ook zoeken op het web, images, nieuws en banen.

Zuula blogt overigens zelf ook op Zuulablog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ook handig om snel te zien op welke sites je weblog nog niet goed geindexeerd/aangemeldt is.

  geplaatst op
 • ligt het nou aan mij of is er geen RSS functionaliteit bij? en is er geen manier om de resultaten van de verschillende bronnen te agregeren?

  Dan blijf ik toch bij mijn Buzz Monitoring Pipe die ik met Yahoo Pipes heb gemaakt.
  Daar heb ik tenminste 1 feed waarin de resultaten van al deze bronnen zitten. (al dan niet vertaald)

  geplaatst op
 • hmm.. zo op het eerste gezicht toch een beetje een verdacht tooltje. Na een blogsearch krijg ik dit als resultaat:

  http://www.dealsus.com/ubuntu-demonroald-hopman-i-bought-my-new-laptop.html

  terwijl het dit zou moeten zijn:

  http://ubuntudemon.wordpress.com/2006/10/15/i-bought-my-new-laptop/

  geplaatst op
 • Caroline, wat zie jij als voordeel van deze "search engine"? Voor mij is het namelijk alleen maar een interface die mij in 10 tabs resultaten toont in verschillende tabs... Persoonlijk vind ik bijvoorbeeld Serph dan veel mooier...

  geplaatst op
 • @Joost: wat ik een voordeel vindt van Zuula tov Serph is dat je bij Zuula bij advanced search op bepaalde domein-extensies kunt zoeken. Dat is vooral handig als je voor een multinational alleen de bijdragen op blogs wilt zoeken die betrekking hebben op een bepaald land. Bij Serph kan dat bij mijn weten niet.

  geplaatst op
 • @Caroline: idd, da's wel cool! Nog meer van dat soort leuke features? :)

  geplaatst op
 • @Caroline: Helaas staat een domeinextensie niet gelijk aan een land, vooral dankzij alle internationale uitgangen.

  Het is een grappig idee, maar ik denk niet dat veel mensen de behoefte hebben om in meerdere zoekmachines tegelijk te zoeken. En als ze dat al hebben, dan lijkt het me handiger om de resultaten samen te voegen en de betreffende zoekmachines elkaar op deze manier te laten aanvullen en corrigeren.

  Voor developers is het handig om te zien hoe goed je rankt in verschillende zoekmachines, maar hiervoor mis ik dan weer de Nederlandse spelers.

  Ik denk dat een site als Zoeken.nl meer miskende potentie in zich heeft.

  geplaatst op
 • Zuula is interessant... Serph is "amazing"... Is daar al eens een post over geschreven op dit forum? Ja ik doe zo een search... En wat is dat Firefox handig he... Op beide platforms zie je zo'n knoppie wilt u Zuula/Serph aan uw Firefox search bar toevoegen. Of bestaat dat in IE (wat was dat ook al weer) ook al? Serph moeten we in de gaten houden: in 1 oogopslag zag ik resultaten van Flickr, Twitter en allerlei websites bij elkaar... Bizar! Hoe gaat dat in zijn werk... Is er dan toch nog iets NA Google? Of komt Google snel met de spreekwoordelijke zak geld over de brug? Many thx! Ik kende Zuula noch Serph voor ik dit las...

  geplaatst op
 • Beste mensen,
  ik ben aan het afstuderen van TMO, European Fashion Business School. Ik wil jullie vragen mij te helpen en mijn enquête in te vullen. De enquête betreft enkele vragen over online-mode inspiratie opdoen. Het kost niet meer dan 3 minuten van uw tijd! Alvast heel erg bedankt.Gr. http://www.thesistools.com/web/?id=274010

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.