The Sound of Advertising

The Sound of Advertising
, Opmax BV

{title}Het Amsterdamse reclameburo Y&R Not Just Film heeft een uniek radioconcept gelanceerd. Onder de naam Y&RNJF Radio kan men 24 uur per dag, 7 dagen per week, muziek via internet beluisteren. Het unieke is dat er alleen maar muziek wordt gedraaid uit commercials. Denk aan The Dandy Warhols - Bohemian like you (Vodafone) of Outkast - Heya (KPN). Tijdens het luisteren kan men naast de titel en de artiest ook zien bij welk merk het liedje hoort.

Y&RNJF Radio realiseert zich wel dat het hier om een niche gaat en ze zijn dan ook zeer tevreden als ze enkele honderden luisteraars per dag kunnen bereiken. Het radiostation heeft haar focus gezet op de hele wereld en Nederlandstalige muziek zal dan ook niet gebruikt gaan worden. Y&RNJF Radio is momenteel het enige radiostation in z’n soort ter wereld die zich uitsluitend richt op reclame-muziek.

Vanaf vanmiddag is het al mogelijk om via Shoutcast te luisteren naar het radiostation en na vanavond zal het mogelijk zijn om via de website in te tunen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Iemand al geluisterd?

  geplaatst op
 • Nanomarketing?

  geplaatst op
 • Haha heb je die zelf bedacht?

  geplaatst op
 • Yep, soms ben ik wel leuk hoor. :)

  geplaatst op
 • Wat is het volgende station? Alle titels die beginnen met een 'A'? Of nummers die ooit uitgebracht zijn in de maand juli?

  geplaatst op
 • Ha! Even voor de duidelijkheid (zodat we hem allemaal goed kunnen gaan gebruiken ;-) ). Nanomarketing betekent dat de markt erg klein is? Oftewel zeg maar het puntje van de Lange Staart ?

  geplaatst op
 • Leuk idee Peter. Zullen we dat samen gaan doen? :-)

  geplaatst op
 • Maurice.... de haartjes van de lange staart :)

  geplaatst op
 • OK Albert, dan weet ik dat. Wanneer ik hem gebruik zal ik naar de Venturo weblog linken ;-) Heb je nog geen Wiki-pagina er over gemaakt? haha

  geplaatst op
 • Bij Radio Digitaal weten we al langer dat (tijdelijke) themakanalen het uitstekend doen. WK en EK<21 Voetbalstation, Kersthits en Apres Ski doen of deden het allemaal uitstekend. Apres Ski zelfs zo goed dat daar een permanent station van wordt gemaakt op dit moment.

  Helaas krijg ik de player van Y&RNJF; Radio nog niet aan de praat maar dit is wel een heel leuk initiatief! Dit laat goed zien dat webradio verrassend kan zijn en relatief eenvoudig op te zetten. Dit station/format is complementair aan andere stations/formats. Y&RNJF; Radio is dus van toegevoegde waarde....nou maar hopen dat we snel kunnen luisteren.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.