Starbucks Idols

Starbucks Idols
, Opmax BV

Starbucks IdolsInmiddels ligt de 21e solo CD van Paul McCartney al in de shops van Starbucks. De nieuwe plaat van de ex-Beatle werd uitgebracht via het label van Starbucks, Hear Music. De hele muziekindustrie zit op het randje van haar stoel om te volgen hoe succesvol deze innovatieve strategie zal blijken.

Daarnaast heeft Starbucks aan Digital Music News laten weten dat zij het hier niet bij laat zitten. Starbucks is namelijk bezig met de organisatie van een soort Idols. De koffiemagnaat noemt het concept “Starbucks Music Makers Competition” en muzikanten kunnen hun muziek uploaden naar een speciaal ingerichte website. Vervolgens worden er deelnemers uitgekozen die mogen meedoen aan de voorrondes, welke zullen plaatsvinden in het noordoosten van de V.S.

Voor de halve finalisten zal er een online wedstrijd georganiseerd worden, samen met een in-store promotiecampagne. Ook wordt er gespeculeerd dat Starbucks op de radio actief zal zijn met dit concept. Uiteraard kan het publiek in de finale ook Sms’en om zo te stemmen op zijn of haar favoriete muzikant. Onduidelijk is echter nog wat er met de winnaar gebeurt en of Starbucks van plan is om ook deze muziek te verkopen via haar shops.


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ben benieuwd wanneer we de nieuwe DVD van Frans Bauer kunnen kopen bij een Happy Meal!

  geplaatst op
 • Interessante case dit. Zeker in het licht van Bud.TV. Wederom een grote corporate die met een online platform probeert de bestaande content providers te omzeilen. Bud.TV heeft tot dusver gefaald, benieuwd of SB wel de wetten van engagement, interactiviteit en connectiviteit weet te hanteren.

  geplaatst op
 • Laat Starbucks nu eerst maar eens een paar winkels openen in Nederland!

  Ik geniet er altijd van een bakkie te drinken bij Starbucks als ik in het buitenland ben. Maar het zou natuurlijk nog veel idealer zijn als dat ook gewoon om de hoek kon. Leuk en aardig allemaal die innovaties maar ik wil gewoon koffie.

  geplaatst op
 • Wanneer Starbucks er eenmaal is, neem geen frappuchino als je niet je leven lang verslaafd wilt raken...
  ik ben al zo diep gezonken...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.