Narrowcastingmarkt rationaliseert

Narrowcastingmarkt rationaliseert

{title} Lezers van mijn postings over narrowcasting hier op Marketingfacts zullen inmiddels wel weten hoe ik over containeronbegrip narrowcasting denk. Deze door ‘narrowminders’ gedomineerde markt heeft absolute potentie maar blijft vooralsnog hangen in het paradigma van onwetende en ‘slimme’ aanbieders die ook een graantje willen meepikken uit deze langzaam ontluikende maar nog schuwe markt.

Nadat aanvankelijk vanuit alle hoeken en gaten partijen deze markt opkwamen op zoek naar snel geld is men na een periode van een verklaarbaar lokaal ‘sur place’ en het voelbare effect van ook internationaal omvallende bedrijven toe aan een fase waarin locatiegebonden dynamische beeldschermcommunicatie weer wat lijkt te populariseren. Niet in het minst door de aantrekkende economie maar vooral omdat het kaf enigszins gescheiden wordt van het koren.

Ook het groots opgezette KPN Narrowcasting ondervindt de gevolgen van deze marktbeweging want men reorganiseert maar weer een keertje. De CEO (Robin Beker) en CFO verdwijnen van het toneel en worden vervangen door ’zware mannen’ die het accent gaan aanbrengen op dienstverlening aan iedereen die het hebben wil. Mooi rationalisme van KPN, nu de rest nog want het blijft verbazingwekkend hoe bedrijven zoals bijvoorbeeld het Postkantoor verdwalen in de vele begrippen rondom beeldscherm-communicatie op locatie en afgedwongen attentie voor een wachtrijnummertje op een beeldscherm verwarren met werkelijke aandacht voor commerciële content.

In dat kader is ook het overzichtje van Hans Peter Akkerman op zijn weblog Narrowcasting.blieb narrowcasting.blieb wel relevant. Een van zijn conclusies dat de grens tussen narrowcasting en broadcasting vervaagd wordt onderschreven in deze posting van een jaartje terug. Narrowasting is niet meer dan een op locatie gerichte video-uitzending met relevante inhoud punt


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • @albert: ben het met je eens dat veel marktpartijen nogal makkelijk over een zeer belangrijk onderdeel heen stappen; relevante content.

  Velen denken nog vooral vanuit techniek en commerciele modellen, maar daarvoor is goede en relevante content nodig en die is er niet 123. Het vertellen van een verhaal, hoe kort of lang dan ook, vergt nogal wat werk. Zeker als je je verhaal op steeds meer locaties aan de man wilt brengen. Content, context en communciatie, een mooie riedel, maar een vak apart om die goed op elkaar te laten aansluiten.

  geplaatst op
 • Dank voor de link. Kijk ook op: wat doet KPN in narrowcasting?

  geplaatst op
 • De stelling: "Narrowasting is niet meer dan een op locatie gerichte video-uitzending met relevante inhoud punt "
  Is kort door de bocht:
  Narrowcasting wordt inderdaad te pas en te onpas gebruikt en vooral in plaats van "Digital Signage" (ook een lelijke term, maar wereldwijd aangenomen)Dit is echter niet hetzelfde!
  Narrowcasting staat voor de wijze waarop (audiovisuele)content wordt uitgezonden. Narrowcasting kan derhalve ook alleen audio zijn. (denk mee: Hé gebruiken we de term broadcasting ook niet bij reguliere tv en radio?)
  Het gaat om de "narrow" ofwel spitse content afstemming in tijd, plaats, doelgroep etc.
  Alleen de grens van broad en narrow is lastig te definieren. Immers lokale omroepen zijn al iets meer narrow dan de landelijke, maar nog lang niet narrow te noemen. De vraag is wanneer valt er te praten over narrowcasting? Als we dit (opnieuw en beter) definiëren, dan pas kunnen we de term met een begrijpelijke inhoud gebruiken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.