Stichting Korrelatie biedt hulp via chat

Stichting Korrelatie biedt hulp via chat

Via de vernieuwde website van de Stichting Korrelatie kunnen hulpbehoevenden vanaf deze week op iedere werkdag tussen 9 en 17 uur ook chatten met een een psycholoog, pedagoog of maatschappelijk werker.

De chatfunctie op de nieuwe site kende een pilot periode waaruit bleek dat de meeste chatters baat hebben bij het online communiceren met een deskundige. Deelnemers vinden het een voordeel dat ze in alle rust en wanneer het hen uitkomt over hun problemen kunnen praten. Stichting Korrelatie bereikt met het introduceren van een chat-programma een veel jongere doelgroep. De meeste chatters gaven aan de anonimiteit van het chatten prettig te vinden. Vooral vrouwen onder de 35 jaar zien wel wat in het chatten met Korrelatie.

Stichting Korrelatie is niet de eerste hulpinstantie die haar klanten via de chat te hulp schiet. In 2003 begon de Kindertelefoon al met een chat-functie. Uit onderzoek bleek dat kinderen zich veel beter voelen hun problemen op die manier te bespreken dan wanneer ze dat telefonisch doen.

Bron: NU.nl


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.