Google koopt zich in in China?

Google koopt zich in in China?

PC World bericht dat Google heftig gaat investeren in China om zo de concurrentie met de Chineze zoekmachine Baidu aan te gaan.

Google’s CEO, Eric Schmidt, legt uit, “It’s a very good start and although we don’t think that this will result in an immediate huge success, we think that the tenacity of Google ... will bring significant victories in China over the next few years.” Kai-Fu Lee, president Google China verteld in een recent rapport (in het Chinees) dat Google China de komende jaren een of twee bedrijven zal overnemen en zal investeren in vier of vijf bedrijven. Overigens geeft PC World aan dat Kai Fu dit verhaal niet heeft bevestig omdat hij niet regageerd op telefoon of email… Ik heb via Babelfish geprobeerd het Chinees te ontcijferen, maar dat blijft behelpen. Wie van de Marketingfacts lezers leest er Chinees? En kunnen we hieruit concluderen dat Baidu het in China momenteel wint van Google?

Bron: PC World


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Baidu wint het al heel lang van Google. Ik geloof dat het marktaandeel van Baidu iets boven de 50% ligt, terwijl Google een tweede plek inneemt met 30%.

  offtopic: het is trouwens reageert

  geplaatst op
 • Baidu wint het in China zeker van Google. Vorige maand sprak ik op de SIGIR conferentie met William Chang (Chief Scientist van Baidu), die een zeer indrukwekkend verhaal had over Baidu, zoals ik in dit verslag beschrijf:

  http://www.edwords.nl/2007/07/27/verslag-2-sigir-industry-event-consumer-search/

  geplaatst op
 • @Eduard: ook al doet Baidu het momenteel een stuk beter dan Google, het is nog maar de vraag of ze dit vast weten te houden. Op dit moment zijn de meeste bezoekers bij Baidu jongeren die entertainment searches doen (mp3's etc.). Hier is Baidu heel sterk in. Google heeft echter relevantere zoekresultaten, wat uiteindelijk toch de doorslag zal geven. Die resultate zijn echter voor een groter deel in het Engels, en daardoor niet voor iedereen toegankelijk. Dit is iets waar Google aan moet werken, maar wat ze (voor zover ik dat kan zien) niet doen.

  Als Google China daarnaast eindelijk zijn management team vervangt en er goede Chinezen neerzet (en geen Amerikanen zoals William Chang en Li Kai-Fu, die weinig van China begrijpen) maken ze zeker nog een goede kans om op termijn nummer 1 te worden. Daar zijn geen overnames voor nodig.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.