Radio luisteren via internet is booming

Radio luisteren via internet is booming
, Opmax BV

RAB, het Radio Advies Bureau, presenteert op 4 september tijdens de RAB IN2RADIO bijeenkomt in “Living Tomorrow” te Amsterdam Zuidoost de cijfers rondom het onderzoek “Radio luisteren via internet”.

Volgens het RAB is radio luisteren via internet explosief gestegen in 2006 met 21% ten op zichte van 2005. Verwacht wordt dat deze stijging zal verdubbelen in 2007. Een zeer boeiende ontwikkeling om te volgen dus. Tijdens de bijeenkomst zal Leendert van Meerem verder ingaan op alle marketinginformatie zoals het beluisteren door verschillende doelgroepen,  locaties van het luisteren, activiteiten tijdens het luisteren, statistieken rondom de luisterduur en meer.

Aansluitend vindt er een paneldiscussie plaats onder leiding van Peter Olsthoorn. Het panel bestaat uit: Nico Hilhorst (directeur M2Media), Peter Wiegman (STIR/Het Media Loket), Leendert van Meerem (directeur Intomart) en George Bohlander (directeur RAB).

De bijeenkomst kan bijgewoond worden door Mediabureaus en adverteerders. Indien u bent uitgenodigd voor deze besloten bijeenkomst kunt u zich aanmelden via de website van IN2RADIO. Ontvangst vanaf 15:30 uur.


DelenEr zijn 19 reacties op dit artikel

 • Ga jij hier nog naar toe Maurice? Lijkt me in ieder geval interessant genoeg om de resultaten en discussie hier terug te lezen!

  geplaatst op
 • Jep, heb mij zeker ingeschreven! Ben ook erg benieuwd naar de paneldiscussie. Ik zal na afloop berichten op MF!

  geplaatst op
 • Hmm ik word net gebeld na mijn inschrijving en het blijkt dus een besloten bijeenkomst te zijn en ik ben niet gewenst :)

  geplaatst op
 • Lijkt me interresant. Denk dat ik me ook zal inschrijven.

  geplaatst op
 • Inmiddels tekst aangepast in bericht dat het gaat om een besloten bijeenkomst. Achteraf zal het RAB een document op hun website publiceren.

  geplaatst op
 • Kunnen we het niet via internet-radio beluisteren? :-D

  geplaatst op
 • haha ben bang van niet

  geplaatst op
 • Finally ;-)!

  geplaatst op
 • @Remco Bos: Hyven is ook booming.... Ik zeg: Hyves Radio, bel me ;-)

  geplaatst op
 • Marco, pas op! Er zijn hier mensen die op MF acquisitie plegen ;-)!

  geplaatst op
 • Ouch, hoe zeggen ze dat ook alweer: "Uit het oog...." ;-)

  geplaatst op
 • Niet uitgenodigd, jammer hoor. Dan moet ik nog effe snel ergens adverteren, dan mag ik tenminste ook naar binnen ;-)

  geplaatst op
 • Ik had er helaas niet bij zijn, komt er weer een verslag + uitslag hier te staan? hopelijk wel. :)

  geplaatst op
 • lekker interessant nieuws dit zeg, morgen wellicht een post over video's kijken op internet is booming of wellicht nieuws lezen op internet is booming?

  geplaatst op
 • @Doron, zou toch niet willen zeggen dat dit geen nieuws is. Het is echt de eerste keer dat Nederlandse radiostations met een dure FM frequentie internetdistributie op deze manier onder de loep nemen. Het is natuurlijk ook beetje gevoelig. Veel stations betalen jaarlijks miljoenen voor de FM frequentie terwijl distributie via het web 'gratis' is. Zou best pijnlijk zijn als opeens 40% van de luisteraars van een station via het web blijkt te luisteren. Maakt de hoge investering in de FM frequentie nou niet bepaald tot een prettige ervaring. Overigens denk ik dat het een nog niet zonder het ander kan maar dat terzijde.

  geplaatst op
 • @Doron: sluit me aan bij Remco, dit is wel degelijk nieuws. Jammer dat er inhoudelijk nog weinig is te melden en dat de bijeenkomst gesloten is maar wellicht horen we na 4 september meer!

  geplaatst op
 • @Remco, ik zou het niet perse gratis noemen.
  Je hebt de bandbreedte kosten.
  Ik heb zelf geen radiostation, maar ik denk niet dat het echt goedkoop te noemen is, als je enkele honderden luisteraars hebt die met 50kb/s of meer aan je live feed slurpen.

  En daarnaast, met een beetje pech zit je ook nog met dubbel af te dragen auteursrechten. (voor zowel FM transmissie als transmissie via het web)
  Ik weet niet precies hoe dat hier in NL geregeld is, maar als we kijken naar het webradio-copyright debacle in de VS kijken, dan voorspelt dat niet veel goeds. Ik hoop alleen dat de belangenbehartigers van artiesten/platenlabels er toch vooral geen voorbeeld aan nemen.

  geplaatst op
 • @marcel, daarom had ik gratis ook tussen de 'en' staan. Natuurlijk is het niet gratis voor het station maar de kosten zijn vele malen lager dan distributie via kabel of de FM.

  Wat betreft de auteursrechten, ik vind het een non-discussie. Waarom zouden stations voor een extra/alternatief distributiekanaal extra rechten afdragen. Mensen hebben maar 1 paar oren.

  geplaatst op
 • Radioguide.fm leider in internetradio in meer dan 44 landen.
  Chapeau jongens klasse. Erg strategisch aangepakt.

  http://www.radioguide.fm

  Groet
  Henk

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.