Geld verdienen met je weblog

Geld verdienen met je weblog

Je hebt veel tijd gestoken in jouw webblog of website. Vol met waardevolle informatie voor de lezer, op een specifiek onderwerp. Een onderwerp dat jouw passie heeft en waar je nog uren over kunt praten en schrijven. Je artikelen lezen lekker weg, je hebt al redelijk wat lezers via de feed en je krijgt enthousiaste reacties. Het zou leuk zijn als je bijvoorbeeld de hosting en het onderhoud van je site kunt betalen uit advertentie-inkomsten. Wat zijn dan de programma’s om eens naar te kijken? Google AdSense ken je al, maar wat is er nog meer? Voor geinteresseerden heb ik een aantal mogelijkheden op een rijtje gezet.

In de Nederlandse Affiliate Marketing lens op Squidoo vind je een overzicht van vele verschillende aanbieders in de online advertentiemarkt. Hier bestaat ook de mogelijkheid om jouw favoriete programma aan te geven. En weet je wat grappig is, AdSense staat niet eens op 1 in de poll.


De top 3 uit dit overzicht zijn:

Daisycon
Daisycon biedt je als webmaster op 3 verschillende manieren geld te verdienen met je site:

Tradedoubler
Tradedoubler heeft een aantal verschillende producten waaruit je zelf de meest optimale voor jouw site kan kiezen. Zo kun je betaald krijgen voort traffic die je genereert of producten promoten. Hiervoor hebben ze de volgende producten ontwikkeld; td Pull (Affiliate netwerk), td Talk (Pay-per-call netwerk), td Talk (Pay-per-call netwerk), td Reach (Ad netwerk) en met td Toolbox (Marketing interface) kun je de advertentieruimte optimaliseren.

Chitika
Chitika is vooral gericht op producten. Ze hebben een mooie banner vormen waarin je 1 of meerder producten met prijs en aanbieder kunt laten zien. Ook kun je een eigen shop koppelen aan je site. Ze maken gebruiken van eMiniMalls, Related Product Unit (RPU), ShopLincs, ShopCloud$ (tag cloud met producten), Owna en Linx. Een overzicht van de producten op Chitika.

M4N
M4N banners en textlinks. Een Nederlandse partij in deze markt en genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50.

Testnet
Niet in deze top3 maar ook niet in de poll; het Nederlandse Testnet. Toch even apart noemen omdat ik gisteren een bericht van ze kreeg dat ze nu SmartTexts met logo hebben. Een voorbeeld:


Met uitzondering van Chitika hebben alle bovengenoemde sites een heldere Nederlandstalige uitleg. Mocht je geintresseerd zijn, mijn eigen top 3 ziet er iets anders uit. Maar hier gaat het dan ook niet alleen over Nederlandstalige blogs.

Wil je een meer compleet overzicht van affiliate programma's kijk dan Nederlandse Affiliate Marketing lens op Squidoo.

Mocht je je afvragen of dit nog wat oplevert. Dan vind je hier enkele interessante overzichten van online verdiensten. De succesverhalen:

Veel succes!
 


DelenEr zijn 42 reacties op dit artikel

 • Aan de percentages te zien hebben precies 15 mensen de poll ingevuld. Niet echt representatief, lijkt me.

  En dan ook nog eens op een forum over affiliate marketing, dus geen wonder dat de affiliate-sites er beter vanaf komen dan 'gewone' Google AdSense...

  geplaatst op
 • Mooi overzicht Erno!

  In aansluiting op het commentaar van Frans; is het wellicht aardig om eens een onderzoek te doen onder de Marcom Top 100 blogs?

  geplaatst op
 • @frans het is geen forum over affiliate marketing de poll staat in de Squidoo lens die ik genoemd is. En 15 deelnemers was het, dat klopt.

  @marco eens zien hoe ik dit ga organiseren;

  geplaatst op
 • Hee jongens, even rustig, Erno lag gewoon nog te slapen:
  http://www.draaijeomalsik.com/index.php?id=705
  .
  (Maar inderdaad; hoog 'brianiac' gehalte)

  geplaatst op
 • Ik 'ken' en gebruik zelf alleen AdSense, maar heb laatst gehoord over tradetracker.nl. Geen idee of dat wat is, iemand hier die dat gebruikt?

  Sidenote: de reden dat iemand die ik ken van AdSense naar Trade Tracker switchte was omdat AdSense hem (na een stapel betalingen, hij was dus al een tijd lid) zomaar een email stuurde dat er teveel werd geklikt op zijn reclames vanaf hetzelfde IP adres. Google wilde niet zeggen welk IP, maar hij was het zelf niet want zijn bezoekers klikten genoeg. Beetje lullig natuurlijk, dat betekent dat je naar een willekeurige site kunt gaan met AdSense, er flink op klikt elke dag en dan worden ze afgesloten. :S:S:S

  geplaatst op
 • @frans de poll stond niet in een forum over affiliate marketing maar in de Squidoo lens die genoemd is. En 15 deelnemers was het, dat klopt.

  Wat is Squidoo? Lees dit artikel van Seth Godin; Everyone is an expert (of download ebook)

  @marco eens zien hoe ik dit ga organiseren;

  geplaatst op
 • Jammer dat de lijst niet compleet is.
  Ook denk ik dat de score van Daisycon niet helemaal reprentatief is voor de markt. Google Adsense is veel laagdrempeliger (bij Daisycon, Testnet e.d. moet je zelf campagnes kiezen) en zal daarom mogelijk populairder zijn bij minder ingewijde professionals die niks met platforms als Squidoo hebben.

  geplaatst op
 • Wellicht een beetje offtopic: ik ben wel benieuwd naar jouw ervaring met Squidoo Erno. Wat levert het jou specifiek op?

  En zijn er al andere gelijksoortige projecten als Squidoo (is de naam hiervoor ebooks?) waarbij het revenue geshared wordt met de contentproviders?

  geplaatst op
 • Het is helder dat AdSense het meest gebruikt wordt op blogs en sites. Zoals in de eerste alinea staat, ik verwacht dat iedereen AdSense wel kent. Dus aan de hand van de poll heb ik een aantal alternatieven laten zien en in de lens staan nog ongeveer 30 andere programma's.

  geplaatst op
 • @Annet Squidoo vind ik leuk - verdienste in ongeveer 1,5 jaar US$ 140 waarvan US$ naar goede doelen ging. De lenzen over LCD en plasmalift leverden 85% van de inkomsten, dus erg product gericht.
  Door er veel tijd en aandacht aan te besteden kun je er op jouw onderwerp veel mee bereiken.
  Bijvoorbeeld Kimberly Dawn Wells is erg actief en heeft goede en waardevolle Squidoo lenzen.

  geplaatst op
 • Naast Adsense ben ik sinds kort (na aanleiding van een artikel op netters.nl) ook aan het experimenteren met advertenties van specifieke boeken van Bol.com.
  Die links plaatst ik dan ik een apart blok onderaan een artikel waarbij er relevante boeken te vinden zijn.

  Voorlopig is Adsense echter stukken interessanter..

  geplaatst op
 • @Elja Ja dat werkt ook. Zelf gebruik ik Managementboek.nl en Amazon.co.uk. Het werkt vooral bij een artikel dat over dat boek gaat, een samenvatting bijvoorbeeld.

  geplaatst op
 • Bij DaisyCon verdien je gegarandeerd niet meer dan bij TradeDoubler, M4N of TradeTracker. In feite weet ik uit ervaring dat DaisyCon aka Affiliates.nl liever je klikvergoedingen terug intrekt zonder enige reden op te geven. Stelletje oplichters zijn het...

  geplaatst op
 • Tussen de verwijzingen naar de succesverhalen zit ook een link naar MadeForAdsense. Zoals de naam al aangeeft komen de verdiensten van websites die puur bedoeld zijn om geld mee te verdienen. Een paar geoptimaliseerde pagina's over een onderwerp. Dan zorgen dat je goed scoort in de zoekmachines en dat bezoekers de website eigenlijk alleen kunnen verlaten via een advertentie.

  MadeForAdsense is inmiddels op de vingers getikt door Google AdSense en z'n account is geblokkeerd.

  @Logfather: Tradetracker, Zanox, M4N, TradeDoubler en Affiliates.nl verschillen niet zoveel van elkaar. Ik heb ze ondertussen allemaal een keer geprobeerd en gebruik nu vooral Affiliates.

  @Elja: Inkomsten vanuit Bol.com zijn niet echt de moeite waard. Om 50euro te verdienen moet je al snel een omzet van 1000euro verzorgen.

  geplaatst op
 • Ik mis AdMatch.nl in dit overzicht. Betaalt 8 euro CPM.

  geplaatst op
 • @Arnoud dank voor de tips!
  @Ewald admatch.nl is toegevoegd in de lens

  geplaatst op
 • Google heeft recent een nieuwe optie toegevoegd aan blogger, waarmee adsense tussen blogposts geplaatst kan worden. Netter en efficiënter denk ik.

  http://adsense.blogspot.com/2007/08/get-inline.html

  geplaatst op
 • Kort over Squidoo. Ik was even aan het kijken naar Squidoo door Annet's vraag en zie dat Squidoo onder druk staat door SPAM lenzen en Google ranking.
  Voor de geïnteresseerden een interview met Seth Godin over Squidoo met een reactie op de negatieve posts op dit moment.

  geplaatst op
 • Het liefste zou ik deze informatie verzamelen in een Wiki. Ga je op zoek naar informatie over adverteren op blogs en sites, dat er 1 plek is met al deze informatie. Een ingang voor de adverteerders en de site eigenaren.

  geplaatst op
 • Ik mis Netdirect.nl in dit overzicht.

  geplaatst op
 • @Vincent Netdirect staat al wel in de het overzicht op de lens, maar niet in de poll. Heb je er goede ervaringen mee? Is het jouw favoriet?

  geplaatst op
 • Netdirect zit inderdaad bij onze favorieten.

  geplaatst op
 • Om je lijstje nog iets completer te maken; Adquest.nl, Adpepper.nl, Affiliatepartners.nl en Webgains.nl. Verder zijn er nog veel kleinere netwerkjes die veelal campagnes van elkaar doorplaatsen.

  geplaatst op
 • Misschien nog aardig om te melden: TradeTracker biedt affiliates sinds eind 2005 de mogelijkheid om ads ook als rss items in je feed op te nemen. Feeder was bij de lancering betrokken, zie ook het stukje op mf hierover: rss advertenties.

  geplaatst op
 • Toevoeging vanuit Daisycon: Net als M4N zijn ook wij weer (in 2006 waren wij 22e geloof ik) genomineerd voor de Deloitte Fast50.

  geplaatst op
 • Lijkt me sterk dat 'echte' affiliates adsense als belangrijkste bron van inkomsten noemen.

  Affiliate Marketing betekend nog steeds zoiets als, jij zorgt voor mij voor een verkoop/lead/bezoeker en ik betaal je daarvoor. Persoonlijk vind ik Adsense niet puur in de definitie van een Affiliate programma, wellicht gaat dit nog veranderen als google straks marktaandeel van de huidige partijen gaat snoepen met hun eigen CPA optie.

  geplaatst op
 • Voor wat betreft de Nederlandse affiliate programma's is het lijstje aardig compleet zo met Vincent's aanvullingen.

  Ik vraag me alleen af of jullie nog interessante Engelse partijen kennen? Ik ken er wel een paar (affiliatefuture.com, cj.com, adbrite.com) maar het zou toch mooi zijn meer opties te hebben.

  geplaatst op
 • De vraag is, waarom kiezen ze voor Daisycon?

  Ik weet dat er in bepaalde fora veel uers gebanned zijn van Google Adsense, die kiezen veel voor Daisycon.

  Ik heb ook een test gedraaid met beide, maar Adsense levert simpelweg stukken meer op, tot 10,- per klik heb ik al gezien terwijl je met Kliks.nl een schamele 0,10 per klik binnenharkt.

  geplaatst op
 • Aardig wat reacties was volgens mij een reden is voor een update van het overzicht Erno. Zullen we dit combineren met het onderzoek onder de marcom 100? Wat mij betreft pakken we dit binnenkort samen op!

  geplaatst op
 • @Maarten ja, dat is ook mijn vraag. Nu met 34 stemmers in de poll heeft Daisycon met 41% ruim de voorkeur. Zelf gebruik ik ze nauwelijks. Dus ik ben ook wel geïnteresseerd in een antwoord op waarom.

  @Marco goed idee. De waarom vraag is interessant. En de uitwerking ligt volgens mij in een wiki.

  geplaatst op
 • @Erno: een eerste opzet van een wiki is er inmiddels (met dank aan Paul).

  geplaatst op
 • @Jeroen met Engels bedoel je dan Engelstalig of echt UK? Want op het artikel in enthousiasmeren.nl kwam een reactie van RXBBX met aanvulling voor Engelstalige programma's; Kontera and Intellitxt. Zelf vind ik deze erg mooi in de tekst geïntrigeerd.

  geplaatst op
 • @Marco psst dat van die wiki heb ik gedaan (en een beetje opgeruimd).

  geplaatst op
 • @Erno: ah, heel goed; kreeg de tip door van Paul vandaar. Zal binnenkort de wiki eens definitief openzetten zodat alle bloggers er aan mee kunnen werken.

  geplaatst op
 • @Marco/Erno: die wiki is al lang open voor alle bloggers!

  geplaatst op
 • Het overzicht van Squidoo is inmiddels veranderd. Hierdoor is er ook een andere top3 ontstaan. Geeft wellicht een andere inslag voor het artikel. Adsense blijkt toch in de top3 thuis... Zie ook http://www.squidoo.com/NL_affiliates/ .

  geplaatst op
 • @Maarten: Je schrijft "Ik heb ook een test gedraaid met beide, maar Adsense levert simpelweg stukken meer op, tot 10,- per klik heb ik al gezien terwijl je met Kliks.nl een schamele 0,10 per klik binnenharkt."

  Dat hangt uiteraard van de campagnes af, maar de gemiddelde klikprijs ligt momenteel zo tegen de 20 cent per klik. Sinds enkele weken is Kliks.nl bovendien helemaal vernieuwd waardoor we nu beter kunnen targeten (op tijd, categorie etc etc) waardoor we nu al zien dat de klikprijs verder omhoog gaat.

  Maar, nog belangrijker: Sitepartners kiezen vaak voor ons omdat we naast Kliks.nl ook Affiliates.nl hebben waar momenteel bijna 350 affiliate campagnes inzitten (waaronder partijen als Bruna, Conrad, Sunweb, Typhone, Vodafone, Ferio, Independer, Relatieplanet...). Tot slot hebben we ook nog tegen de 1000 leadcampagnes (hypotheken, proefabonnementen, nieuwsbriefinschrijvingen etc). Dit alles onder 1 account is natuurlijk wel erg makkelijk.

  geplaatst op
 • Zolang ik geen Bizner leaderboard op mijn site hoef te plaatsen zijn alle inkomsten welkom! Wat een misser is deze Bizner banner zeg.

  Maar goed, dat terzijde. Bedankt voor de tips. Ik ga er eens mee aan de slag.

  geplaatst op
 • Ik heb me voor M4N ingeschreven, Tradedoubler en Adsense. Deze laatste blijft het meeste opleveren. M4N blijf ik een zeer onprofessioneel uiterlijk toekennen, en de vergoedingen komen ook nauwelijks door. Tradedoubler onderscheidt zich (net als http://www.cj.com) met zeer professionele interface, functies en programmas met grote bedrijven.

  Vandaag aangemeld bij Daisycon. Op alle versies van internet explorers krijg ik de fout:

  Fatal error: session_start() [function.session-start]: Failed to initialize storage module: cluster (path: ) in /home/httpd/includes/php5/baseSecurity.class.php on line 419

  Zeer professioneel dus! Maar de programmas en de leads zien er ok uit. Nu nog de resultaten.

  geplaatst op
 • Heb voorheen adsense gebruikt en werkt goed dus gebruik het nu ook.

  Damian
  - http://www.geldblogger.nl

  geplaatst op
 • Ik vind Daisycon niet echt geschikt voor weblogs, via Adsense heb ik in 4 maanden 2 kliks binnengehaald...ook niet echt schokkend. En dat voor 800 bezoekers per maand.

  geplaatst op
 • Denk ook eens aan Adbrite, zij bieden ook advertenties via Google en garanderen een hogere uitbetaling dan Adsense. Adsense advertenties worden weergegeven via Adbrite.

  De Nederlandse affiliatie sites leveren echt niets op, om echt geld te verdienen moet je adsense gebruiken of over de grens gaan kijken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.