Flight Simulator in Google Earth

Flight Simulator in Google Earth

Heb je altijd wel eens over je eigen stad willen vliegen? Google Earth maakt het nu wel heel gemakkelijk. Installeer de meest recente versie (4.2) en vlieg met een simulator langs de gebouwen. Deze onbekende functionaliteit (lees: easter egg) werd toevallig ontdekt door Marco Galotta. Je moet op ctrl-alt-a drukken om de simulator op te roepen, vervolgens kun je kiezen uit 2 vliegtuigen. Daarna of je een vliegende start of vanuit een bestaande startbaan wil beginnen.

Het vliegen gaat wel een beetje lastig met de toetsen, maar het geeft wel een redelijk beeld van een professionele simulator.


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het is nog geen volwaardige flightsim, maar wel een erg leuke easter egg.

  Overigens kun je ook de muis gebruiken om te vliegen (door op het beeld te klikken), dat vliegt een stuk prettiger. Een joystick wordt ook ondersteund.

  Elja

  geplaatst op
 • Het is geen echt 'easter egg. In het menu EXTRA kun je ook de vluchtsimulator openen.

  geplaatst op
 • @Cees; zodra je eenmaal de shortcut naar de flight sim hebt gebruikt wordt deze optie in het menu toegevoegd. Daarvoor is ie daar niet te vinden.

  geplaatst op
 • De vorige Flight Sim was ook leuk: Goggles

  geplaatst op
 • bummer, ik krijg hem niet aan de praat!

  geplaatst op
 • @hidde, probeer ook eens CTRL+Windows Toets+A, zoals beschreven in mijn bericht van afgelopen zaterdag (http://www.simplr.nl/24/gratis-vluchtsimulator-verstopt-in-google-earth/) ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.