Protestlied van George Baker rondom ABN Amro overname

Protestlied van George Baker rondom ABN Amro overname
, ING Groep
@evr

De overnamestrijd van ABN AMRO leidt ook online tot campagnesites van voor- en tegenstanders. De drie banken, Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander, richtten zich sinds kort via een speciale website tot het ABN AMRO-personeel, in de hoop de medewerkers te kunnen overtuigen van hun goede bedoelingen. Na een gortdroge juridische tekst te hebben geaccepteerd, wordt getracht duidelijk te maken dat werken bij de overgenomen bank aantrekkelijk blijft. Vakbond De Unie is erg blij met de online informatie, maar is erg sceptisch zo valt te lezen in DagHet is fantastisch dat het consortium met deze website is gekomen. Maar ze maken een geweldige fout. Niet alles draait om de kop, om de ratio. Het gaat ook om het ABNhart. Het is een Amsterdamse bank, die een eigen cultuur heeft opgebouwd. Fortis heeft geen cultuur. En nu komt zo’n Rotterdamse bank, sponsor van Feijenoord, die denkt die hele cultuur weg te kunnen poetsen met zo’n site.

In het kader van de overname van ABN AMRO heeft dezelfde vakbond een unieke actie als steunbetuiging aan de werknemers van ABN AMRO. Dit keer geen stakingen of betogingen maar een speciaal ‘No people, no profit’-lied inclusief videoclip geschreven door George Baker op de melodie van ‘No woman, no cry’ van Bob Marley. Het geheel is geproduceerd door Viking Entertainment en te beluisteren op de campagne-site www.nopeoplenoprofit.nl met artikelen rondom thema No people, no profit. Downloads zijn beschikbaar in mp3, ringtones en pdf, dus meezingen maar ;-) Iemand de videoclip al online ergens gespot?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wat mij dan weer opvalt is dat Fortis ineens een Rotterdamse bank is. Volgens mij toch echt uit Utrecht hoor, Utrecht en Brussel. Dat ze Stad Rotterdam ooit hebben overgenomen, daarmee de Feyenoord sponsoring geërft (georven?) hebben en bedachten dat dat lucratiever was dan Utrecht sponsoren maakt het geen Rotterdamse bank. Net als trouwens ABN geen Amsterdamse bank is. ABN AMRO staat namelijk (wie weet het nog) voor Algemene Bank Nederland en de AMRO is... Amsterdam Rotterdam Bank.

  Tja, vakbonden....

  geplaatst op
 • @Bas Inderdaad een typische reactie van de vakbonden. Negatieve uitlatingen over iets waar je geen flauw benul over hebt.

  geplaatst op
 • De clip staat inmiddels online. Geheel in lijn met het nummer ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.