Nederlandse Pay Per Post van start

Nederlandse Pay Per Post van start

Vandaag is Blogmij van start gegaan, een Nederlandse variant op PayPerPost.com. Adverteerders kunnen betalen voor het laten schrijven van redactionele postings (artikelen) binnen weblogs. De bloggers die meedoen ontvangen een vergoeding voor het plaatsen van de posting over een nieuw product of dienst.

Bloggen voor geld begint inmiddels steeds normaler te worden. Dat blijkt ook wel uit de cijfers die PayPerPost.com eerder bekend maakte. Het bedrijf haalde 7 miljoen dollar op onder vele verschillende investeerders en inmiddels werken er al 28.000 weblogs actief meewerken aan het betaald bloggen. Einde van dit jaar zullen dit er naar verwachting meer dan 40.000 bloggers zijn.


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Die getallen over PayPerPost, zijn allemaal Amerikaanse getallen neem ik aan? Zal het in Nederland ook net zo aanslaan als in Amerika, want dat is waar ik nog mijn twijfels bij heb, als het om dit soort diensten gaat...

  geplaatst op
 • Hoe serieus moet je zó'n anonieme site nemen zonder dat er een backend in zit of dat ik ook maar enige controle heb over wat ik wel of niet plaats. Ik vind het maar Nederlands, of amateuristisch, dat mag ook...

  geplaatst op
 • Ik dacht dat op PayPerPost.com het niet zichtbaar was dat het om betaalde posting ging.. bij Blog.Mij lees ik in de voorwaarden dat dat wel het geval is.
  Is dit een onderdeel van Ad.Factor?

  geplaatst op
 • Het is me allemaal nog iets te onduidelijk wat (en hoe) blog.mij (het) gaat doen. We hebben vanuit blogads.nl inmiddels wat ervaring en ervaren toch dat succes aankomt op details (communicatie met bloggers en adverteerder, selectie van de juiste blogs, timing, tone of voice, etc). Geloof zeker in het concept maar het valt of staat met de mensen achter het concept.

  geplaatst op
 • Martijn, bij PPP kan een adverteerder zelf aangeven of deze een disclosure wil of juist niet. Het is dan aan de blogger om de opdracht te accepteren onder deze voorwaarden.

  geplaatst op
 • Ik heb me aangemeld om eens te zien wat voor verzoeken er verzonden worden. Met de mensen achter het initiatief heb ik afgesproken dat ze mij over ongeveer 2 weken de resultaten tot zover sturen qua aantallen aanmeldingen. Zodra ik die gegevens ontvangen heb, zal ik ze hier publiceren!

  geplaatst op
 • Bloggen in opdracht; "Zijn mening wordt mijn mening... mits het genoeg schuift". Berichten omdat je ergens in gelooft of omdat het lucratief is? Waar ligt de grens?

  geplaatst op
 • Inmiddels heeft Blogmij een e-mail rondgestuurd met daarin de voorwaarden:

  - Je bent niet verplicht tot het schrijven van een posting.
  - Je hebt volledige tekstvrijheid. Iedere opdracht is voorzien van een briefing en een hyperlink waaromheen je een redactionele posting kunt schrijven.
  - Blog.mij kiest opdrachten uit die passen bij je weblog/bezoekers.
  - Dat de geloofwaardigheid van je weblog gewaarborgd blijft, daarom dien je altijd de volgende tekst te vermelden in je post: sponsored post.
  - De posting moet minimaal 30 dagen live staan.
  - Stuur altijd de link + screenshot van de geplaatste posting naar: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).
  - Overige belangrijke zaken vind je onder de voorwaarden op http://www.blogmij.nl.

  geplaatst op
 • Kreeg zojuist bericht van Niels van Blogmij. Het netwerk heeft inmiddels een bereik van ruim 250.000 unieke bezoekers en 1.500.000 pageviews. Gaat hard dus!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.