Waarde Geenstijl 6 miljoen euro?

Waarde Geenstijl 6 miljoen euro?

Waarde Geenstijl 6 miljoen euro?We hebben al veel geschreven over Geenstijl. Volgens sommigen te veel. Lange tijd was het onduidelijk wie er nu precies achter het in 2003 gelanceerde weblog zat. Af en toe verschenen er geruchten dat het zou gaan om (ex-)journalisten van de Telegraaf maar niemand wist het helemaal zeker. Begin 2005 publiceerden Francisco van Jole, Marie-Claire van den Berg en Tonie van Ringelestijn het artikel Whois Geenstijl.nl waarin wordt bevestigd wat een aantal insiders al wisten en de meesten dachten. Geenstijl is inderdaad opgezet door een aantal journalisten van de Telegraaf.

Het was dan ook niet echt een verrassing dat in maart 2006 de Telegraaf een belang nam in Geenstijl. Niet bekend was hoeveel de Telegraaf heeft betaald voor het minderheidsbelang van 40 procent. Zo af en toe stak er weer eens een gerucht de kop op waarin de omzet van Geenstijl werd geschat. Die cijfers vlogen echter alle kanten op en varieerden van enkele tonnen tot 2,1 miljoen euro per jaar. Over het bereik van Geenstijl is sinds ze meedoen aan STIR iets meer bekend. GeenStijl zelf houdt het op 1,6 miljoen unieke bezoekers, maar het bereikcijfer van STIR komt op 620.000 unieke bezoekers per maand.

Vandaag las ik een interview met Dominique Weesie, één van de oprichters van Geenstijl, in De Pers waarin journaliste Jojanneke van den Berge tussen neus en lippen het bedrag noemt dat de Telegraaf destijds heeft betaald voor het minderheidsbelang. De Telegraaf zou 2,4 miljoen euro hebben betaald voor 40 procent oftewel de waarde van Geenstijl werd destijds op minimaal 6 miljoen euro geschat. Wie biedt meer?


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • ZES MILJOEN!

  geplaatst op
 • Gaap!
  (Inderdaad) wéér GeenStijl-nieuws. Met de nieuwswaarde van een rimpelige augurk op sterk water. Gaap!

  geplaatst op
 • Wat is eigenlijk de waarde van MF, Marco? Voor hoeveel geld heeft Ilse zich destijds voor welk % ingekocht?

  geplaatst op
 • Leuk voor ze dat ze' professioneel' blogger kunnen zijn, er van kunnen leven etc. Denk dat velen daar jaloers op zijn. Overigens verwerken ze de reclames altijd wel erg mooi in de kop van de site.

  geplaatst op
 • @Bupatih: waarom is dit geen nieuws volgens jou?

  @Peter: ilse media heeft in 2005 een aandeel van 25 procent genomen voor een bedrag dat niet is te vergelijken met de hier genoemde bedragen.

  Interessanter is om te kijken naar wat marketingfacts nu waard is. We hebben het daar recentelijk nav de (ver)koop van Amerikaanse blogs nog over gehad. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Als de waarde van geenstijl klopt en ik dit doortrek op basis van aantal bezoekers, dan zou het richting de miljoen euro gaan. Het is echter appels met peren vergelijken omdat marketingfacts zich veel meer richt op de professional en haar inkomstenstroom vooral offline wordt gegenereert (cursussen, jaarboek, jobs, etc). Geenstijl richt zich op de consument en zal het grootste deel van haar inkomsten verkrijgen uit advertentieverkoop.

  geplaatst op
 • Heeft GeenStijl eigenlijk nog andere inkomsten dat die van advertenties?

  geplaatst op
 • Kijk alleen al naar wanneer je met het 'echte' nieuws komt. Pas op de dérde alinea! In de eerste twee alinea's zeg je niks nieuws (wat sowieso een doodzonde is, maar dat terzijde) en in de derde alinea is het echte nieuws pas te lezen: één lullig zinnetje wat nergens geverifieerd is. Het is een opmerking van de journaliste, meer niet.

  geplaatst op
 • Een opmerking die overigens niet weersproken wordt, voor zover we kunnen zien.

  geplaatst op
 • Gisteravond van een tweede onafhankelijke bron bevestigd gekregen dat TMG destijds inderdaad 2,4 miljoen euro heeft betaald voor het 40-procent belang.

  geplaatst op
 • En wat dan nog? Al hadden ze 10 miljoen betaald... wat is de nieuwswaarde? Dat het lucratief kan zijn een goed lopende website op te zetten? Al dan niet met online en/of offline verdiensten?

  geplaatst op
 • http://www.marketingfacts.nl/berichten/geenstijl_koopt_telegraaf/

  Zie comments. Prijs was toen dus al min of meer bekend?

  geplaatst op
 • Ik wou al zeggen, dat er ca 2,5 miljoen voor is neergelegd was al een tijd een publiek geheim.

  geplaatst op
 • Maar alle redactieleden staan wel op de loonlist van TMG. Dus was het wel 40 %...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.