Kudo je tweet (of niet?)

Kudo je tweet (of niet?)
,

Gebruikers die op democratische nieuwssite eKudos artikelen toevoegen doen dat o.a. via een handige bookmarklet. Wat nieuws is? Dat is aan de bezoeker. De een plaatst een link naar een leuke foto, de ander verwijst naar zijn nieuwste blogpost. Zelf vraag ik me weleens af of alles maar gekudood (of genujijd, gedigged of…) moet worden. Bij wijze van experiment kudo ik daarom sinds deze week af en toe een tweet (voorbeeld). Wat vind jij: zijn microblogposts nieuwswaardig genoeg om ´gekudood´ te worden?


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Pertinent niet. Met Twitter halen we ons al een information overload op de hals, en hoewel raten/diggen/kuddo-en het kaf van het koren kan scheiden zie ik weinig heil in verstrengeling van deze diensten. Lijkt een klassiek gevalletje "techniek omdat het moet".

  geplaatst op
 • Ik geef kudos aan iets dat voldoende waarde voor me heeft als lezer en eigenlijk ook om een compliment te geven aan de schrijver, ontdekker, ontwikkelaar in kwestie. Ik vind tweets daar niet aan voldoen...

  geplaatst op
 • Microblogposts kunnen wat mij betreft prima "ingediend" worden om "gekudood" te worden, dat is het mooie van democratie en vrijheid van meningsuiting. Of de rest van de wereld een dergelijke inbreng ook voldoende zal waarderen durf ik zeer sterk te betwijfelen.

  Vergelijk het eens met politiek. Een single-issue partij als de Partij voor de Dieren heeft wat mij betreft het volste recht om opgericht te worden. Dat wij burgers er voldoende "kudos" aan toekennen zegt meer over de stemmers dan over de oprichters van die partij.

  Als jij dus vindt dat iets voldoende waarde heeft om in te dienen/op te richten, go for it. De democratie zal hopelijk met een "tweet" of "single-issue partij" afrekenen...

  geplaatst op
 • Het nadeel van sites als eKudos en Nujij.nl is dat een heel klein groepje mensen telkens weer dezelfde dingen loopt te kudo'en. Aangezien de gemiddelde internetgebruiker dit nooit zal gaan doen, zal de balans van wat wel en wat niet kudo's krijgt altijd scheef blijven lopen. Natuurlijk hebben mensen de vrijheid om te verwijzen naar YouTube-filmpjes, Flickr-foto's en tweets van een paar woorden, maar het ondergraaft uiteindelijk eerder de kracht van dit soort Social Media dan dat het deze Web 2.0-toepassing versterkt. Neem nou Nujij.nl: volgens mij verwijst 80% van alle berichten daar naar NU.nl. Daarmee is het als breed signaleringsprogramma feitelijk totaal mislukt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.