Wat is een dagbladlezer nog waard?

Wat is een dagbladlezer nog waard?

Henk Blanken schreef vandaag op de nieuwe reporter een aardig artikel over de waarde van een (dagblad)lezer. Net als de meeste Nederlandse dagbladen hebben de kranten in de VS te maken met oplagedalingen en teruglopende advertentie-inkomsten. Een analist van Deutsche Bank heeft onlangs becijferd wat dat betekent in harde dollars. De cijfers zijn ontluisterend volgens Blanken. Waar een lezer in maart 2004 nog 962 dollar opbracht (op jaarbasis), is dat nu, drie-en-half jaar later, nog slechts 500 dollar.

Iemand enig idee wat de waarde is van de Nederlandse dagbladlezer?


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Volgens mijn simplistische berekening $750,-

  Abonnementje op het AD kost €225,- per jaar. Volgens de halfjaarcijfers van de Telegraaf is de verhouding abonnee-inkomsten - advertentieinkomsten 1 - 1,325. Een abonnee levert dus op jaarbasis 298 euro aan advertentieinkomsten op. Samen 523 euro oftewel $750 dollar.

  Toch niet heel verkeerd lijkt mij...

  geplaatst op
 • Grappig, werd vanmorgen door Gijsbregt gewezen op de volgende vacature bij Wegener:

  Om centraal meer marketingpower in te kunnen zetten en de doelgroepen nog sterker te binden aan de titels van Wegener Dagbladen is behoefte aan een

  Product Manager Klantwaarde

  ... spil tussen marketing, multimedia,

  sales en redactie ...

  De Product Manager Klantwaarde heeft een sleutelrol binnen Wegener Consumentenmarketing in het optimaliseren van de klantwaarde van de titels en is de link tussen de centrale redactie, multimedia, het advertentiebedrijf en marketing & PR.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.