WieWatDaar.nl geeft inzicht in relevante Google posities

WieWatDaar.nl geeft inzicht in relevante Google posities
,

Onlangs werd hier op Marketingfacts nog geopperd om een top-10 SEO tools te presenteren. Vandaag hebben Bekent en One Step More de SEO-tool WieWatDaar.nl gelanceerd. Wellicht een mooie aanvulling op deze lijst. Waarom? Met WieWatDaar.nl kan iedere webmarketeer en website-eigenaar gratis zijn eigen website én zijn belangrijkste concurrenten binnen Google.nl volgen.

Met een automatische update krijgen de abonnees gratis elke week de laatste posities door via hun e-mailadres. Marketeers en website-eigenaren volgen zo in één oogopslag of ze hun concurrenten verslaan binnen Google.nl. WieWatDaar.nl kijkt daarbij of er een top-100 positie wordt behaald. Daarnaast biedt wiewatdaar.nl standaard overzichten van populaire online branches als Finance, Travel, Overheid en Marketing. Binnenkort kan iedere bezoeker zelf ook analyses uitvoeren en toevoegen. Interessante uitkomsten zijn er nu al te zien!

Natuurlijk realiseren wij ons dat er meerdere rankingstools zijn en dat zoekmachines zelf ook mogelijkheden bieden. Echter voor deze tools moet je betalen of zijn de mogelijkheden vaak beperkt.

Wij zijn erg benieuwd wat jullie vinden van WieWatDaar.nl      


Geplaatst in

DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • Zeer bruikbare tool, je hebt in één overzicht direct een groot deel van je concurrentie te pakken. Daarnaast is het ook mogelijk om een analyse van je eigen bedrijf en je naaste concurrenten in je mail box te krijgen.

  Wel grappig om te zien is dat de Bavianen van Dierenpark Emmen het hoogst scoren in googel van alle dierentuinen.

  geplaatst op
 • Hey! handige tool! Alleen.. wat is het verdienmodel hierachter?
  Gaan ze me kapotspammen met optimalisatie aanbiedingen? :D

  geplaatst op
 • Speciaal voor het concurrentie gevoel van MarketingFacts heb ik ook een Google competitie opgezet voor Marketing Blogs.

  Hoe scoren Marketing Blogs in Google

  Opvallend is de hoge pagerank bij de diverse url's zoals: MarketingFacts, DutchCowboys en Emerce. Maar in de resultaten in Google wordt maar 1x gescoord met een nummer 1 positie door Marketing Facts op de woord combinatie: marketing blog

  geplaatst op
 • Leuke tool.
  Woordgrapje hoop ik als de analyse voltooid is.
  WieWatDaar met als ondertitel: een bekent marketing en internet concept ... ze houden van allitteratie?

  geplaatst op
 • Er is geen banner of advertentie te vinden. Zelfs in de 'analyse' mail staat geen woord overbodige informatie. Een lijst met je zoekwoorden en het resultaat per website, duidelijk en overzichtelijk!

  geplaatst op
 • Excusez moi. Had even de BekenT gemist in het hele verhaal.
  Te druk hier,..

  geplaatst op
 • @Schelte: dat geeft dus precies aan zoals het nu met pagerank staat, het is niet belangrijk. Relevantie wordt veel meer gewaardeerd.

  geplaatst op
 • Dan nog een kritische noot bij de tool: rankings kunnen schommelen per datacenter. Ik heb nu een paar handmatige checks gedaan en zie nogal verschillende cijfers vergeleken met de tool. Hoe meten jullie precies de diverse posities?

  Natuurlijk geeft het wel een mooi globaal beeld maar met de verpersoonlijking van de resultaten in het achterhoofd genomen wordt hij steeds minder exact. Verder werkt hij goed voor een concurrentie analyse op top-keywords, maar over de posities op de duizenden long-tail woorden kun je nog weinig zeggen. Je concurrent kan hier vele malen beter op staan.

  geplaatst op
 • Leuke tool en mooi vormgegeven. Laat die rankingkoorts maar komen :)

  Het is een prima tooltje voor eigenaren van MKB websites, maar voor wie dit dagelijks moet doen voor klanten is beter uit met een uitgebreid pakket als http://www.advancedwebranking.com/]Advanced Web Ranking, omdat deze het hele proces kunnen automatiseren, inclusief opgemaakte rapporten. Een kleine investering in zo'n tool zorgt voor uren minder werk.

  geplaatst op
 • En waarom laat je de volgorde van de sites niet afhangen van de ranking op dat woord? Dacht nu steeds dat MF steeds won, maar moest zelf in mijn hoofd gaan rangschikken...

  geplaatst op
 • De website heeft mooie web 2.0 kleurtjes, duidelijke aansprekende tekst, is overzichtelijk en mooi met toplijstjes per branche, maar toch weet het mij niet te pakken? Ik heb me ingeschreven om eens te kijken, maar ik sluit me aan bij André. Voor de partijen die er al wat meer bezig zijn is dit nou niet echt dé tool. Daarvoor is het te beperkt.

  Maar daar richten ze zich vast ook helemaal niet op. Het is bedoeld voor die MKB-ers die wel de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt en die wil Bekent Internet Marketing graag komen aanwijzen natuurlijk. En dat doen ze op een leuke manier. Leuk marketing initiatief dus!

  geplaatst op
 • @Bert: van de tools die je kunt kopen zou ik dan zelf kiezen voor Link-Assistant's RankTracker, om eerlijk te zijn, met een enterprise licentie kun je daar echt prima rapporten uithalen die je ook nog es zelf kunt stylen.

  geplaatst op
 • @Hans, geinige tool inderdaad. Werk aan de winkel voor ons wat betreft 'zoekmachine optimalisatie' als key phrase. De rest van de key phrases is gelukkig minder belangrijk, anders hadden we een andere hoby moeten zoeken. Misschien nieuwe keywords selecteren? Enkele suggesties: Zoekmachine adverteren, Adwords adverteren, SEO PR of [http://www.google.nl/search?hl=nl&rls=GGLJ,GGLJ:2006-29,GGLJ:nl&q=conversie+optimalisatie&meta;=]conversie optimalisatie[/url]...

  geplaatst op
 • Misschien moeten we gewoon het keyword "Traffic Builders" pakken ;)

  geplaatst op
 • @Wolter, dank voor je complimenten!

  @Andre/Wolter en iedereen, elke week publiceren we een branchespecifiekreport met daarin een aantal relevante keywords!

  geplaatst op
 • @Joost: Ja die enterprise editie met rapportages heeft Viktar eind oktober gelanceerd, maar toen was ik al een tijdje met Advanced Webrankings bezig. Nadeel van AW is dat het teveel opties heeft. Viktar maakt zeker mooie en goedkope tools.

  Op Netters is er trouwens ook een discussie aan de gang over WieWatDaar.

  geplaatst op
 • iets beter vergeleken imo (wel enkel SEObedrijven maar afkomstig van SEOP -die doen ook andere branches maar uitgebreider-)
  http://www.seoguru.nl/seo-blog/

  geplaatst op
 • Vandaag een tip over een internationale variant in de mailbox van Leo Kobes:
  http://123people.com/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.