Google’s nieuwste R&D project: groene energie

Google’s nieuwste R&D project: groene energie

Google’s nieuwste R&D project richt zich niet op online activiteiten, maar op de energiesector. Via een investeringsprogramma genaamd

RE<C steekt het bedrijf vanaf 2008 tientallen miljoenen dollars in de ontwikkeling van “renewable energy sources that will be cheaper than electricity produced from coal”. Een zet die Google’s merk en reputatie als innovatief en vooruitstrevend bedrijf verder kan versterken.

De ideeën hiervoor zijn ontstaan naar aanleiding van de ervaring die Google opdeed met het serverbeheer voor haar online activiteiten. Larry Page (mede-oprichter van Google) legt op de

Google site uit dat de database centra die nodig zijn om al Google’s online activiteiten te faciliteren, zoveel energie verbruiken dat hiervoor creatieve oplossingen moesten worden bedacht.

Het doel is om die creativiteit in te zetten en 1 gigawatt aan goedkope groene stroom te produceren. Hiermee kan een stad als San Francisco van stroom worden voorzien. Naast de milieuvoordelen die het met zich meebrengt, is deze hernieuwbare energie een slimme zet om de energievoorziening van Google’s eigen datacentra te waarborgen tegen een voordelige prijs (en met minder uitstoot van schadelijke gassen).


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Grijze stroom, groene stroom, design-stroom, verse stroom, Google-stroom... Stroom is stroom.

  </reclame-imitatie>

  geplaatst op
 • Slimme zet van Google, niks mis mee. Ben benieuwd waar ze mee komen.

  geplaatst op
 • Dan wil ik wel in San Fransisco wonen

  geplaatst op
 • Greenhost doet reeds webhosting op groene stroom. stroom is stroom, opwekking ervan veschilt nogal.

  geplaatst op
 • wanneer meer bedrijven dit zouden doen zou dit veel beter zijn voor ons milieu

  geplaatst op
 • Ik vind het een erg mooie actie. Goed, het is ook bedoelt als marketing en kostenbesparing. Maar het resultaat is hoe dan ook goed. Des te beter als google daar haar voordeel mee doet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.