Ditzo campagne gaat verder…

Ditzo campagne gaat verder…
, Daisycon

Ditzo.nlDe campagne van de nieuwe internetverzekeraar Ditzo gaat vandaag weer verder. Vorige week werd er op vele billboards groot “Datzo” aangegeven zonder dat er ook maar iets bijstond. “Datzo” stond gedrukt in de huisstijl van concurrerende verzekeraars zoals Ohra, Centraal Beheer en FBTO. Op de website Datzo.nl werd vervolgens een persiflage gemaakt op een verzekeraar die allerhande overbodige polissen aanbiedt, zoals een slaapkamer-, bananenschil- of eenzaamheidsverzekering.

Achmea, de moedermaatschappij achter Centraal Beheer en FBTO gaf aan “not amused” te zijn en dreigde al met jurische stappen (zie ook Emerce). Directeur Ronald van Lier van Ditzo reageerde hierop door aan te geven dat ze niet van plan waren de posters te verwijderen. “Het is duidelijk dat wij er niet op uit zijn om het merk van Achmea te kopiëren. Integendeel, we willen juist laten zien dat we anders zijn, met een knipoog.”

Vandaag worden op de billboards van Datzo stickers geplakt met de tekst “Tijd voor Ditzo.nl”. Het lijkt erop dat Fortis met zijn nieuwe merk kiest voor een agressieve marktbenadering. Leuk, een beetje actie in de marketingwereld!


DelenEr zijn 26 reacties op dit artikel

 • Een foto van de eerdere uiting kan je op mijn site vinden.

  geplaatst op
 • Mooie marketing actie!

  geplaatst op
 • @ Jorn Kan je aangeven waarom je het een 'mooie' marketing actie vindt? Zelf vind ik 'em goedkoop. Natuurlijk reageren andere spelers in het financiële veld, maar als je nagaat dat Fortis zelf afgelopen maand maar 100 polissen (en wat is de marge?) online heeft verkocht dan denk ik..... waar gaat het over!

  Trouwens, ook Ditzo doet niet anders wat veel andere online partijen ook wel eens doen.... (met dank aan Gerrit Jan!)

  Twee aspecten ben ik wel benieuwd naar:

  - hoe gaat Ditzo online hypotheken verkopen?

  - en wat vindt het intermedair van Fortis hiervan, nadat Fortis eerder al aangaf zelf dus online polissen te gaan verkopen?

  geplaatst op
 • Ondertussen loopt het bezoek naar de beide merken door alle aandacht leuk deur. Alleen blijf ik het opmerkelijk vinden dat ze twee verschillende sites in de lucht hebben gebracht. Waarom niet 1?

  Datzo.nl is ditzo.nl

  geplaatst op
 • @ Jeroen Kan jij dat volgen? Zo ja, hoe? Ben benieuwd!

  geplaatst op
 • Kan het niet exact volgen, maar als je bij google nieuws op "ditzo" zoekt, dan zie je dat diverse grote sites de afgelopen dagen over de campagne geschreven hebben, met uiteraard links naar de websites.

  geplaatst op
 • Ik vind het ook niet zo heel erg sterk deze campagne.

  geplaatst op
 • @ Hans
  Het is een mooie campagne omdat het veel aandacht trekt. Goedkoop is het zeker, maar wel veel aandacht. Negatieve marketing levert ook naamsbekendheid op. Dus mooi bedoel ik in de zin van: "Goed bedacht, veel aandacht". Maar inderdaad, misschien schaadt het de organisatie in negatieve zin.

  geplaatst op
 • @ Jorn Wat denk je, zou het ook bij de consument aanslaan of vallen alleen marketing gerealeeterde websites en financials er over?

  Ik heb nu het idee dat(zo) dit(zo) totaal langs de consument gaat.

  geplaatst op
 • Ik hou wel van zo'n marktbenadering. Helemaal in die stoffige verzekeringswereld is het fijn om een club mensen te zien met lef en het leuk vinden om tegen de gevestigde namen te schoppen.

  geplaatst op
 • Nog los van het succes van de campagne ben ik erg benieuwd naar het aantal polissen dat ze uiteindelijk gaan verkopen. Feit is dat de markt voor directe/online aanbieders beperkt is en dat Ditzo het op moet gaan nemen tegen een groot aantal andere partijen zoals de direct writes (OHRA, Proteq, FBTO etc.), vergelijkers (Independer, FirstEuropa, FX), intermediairs (Verzekeruzelf, Lancyr), branchevreemde spelers (HEMA, Kruidvat, Algemeen Dagblad) maar ook Alliaz die met een vergelijkbaar initiatief gaat komen. De vraag is waarom Ditzo, wat is de meerwaarde van deze nieuwe speler?

  geplaatst op
 • Ik vind de reactie van Ohra wel leuk gevonden: http://www.dit-zo.nl/

  geplaatst op
 • Hetzelfde geldt voor Dat-zo.nl

  geplaatst op
 • http://www.dit-zo.nl en www.dat-zo.nl geeft aan dat de mensen bij Fortis nog niet echt online denkend zijn. Ik zou maar eens gaan proberen om die domeinnamen op te kopen bij OHRA. Of zal OHRA meer plannen hebben met deze domeinnamen? Een tweede datzo.nl maar dan helemaal gericht op ditzo.nl. Het zou een stunt zijn als je op dit-zo.nl dezelfde polissen kon gaan afsluiten maar dan bij OHRA.

  Denk niet dat ze dat durven in Arnhem.

  geplaatst op
 • Agressieve marketing zeg! Er wordt niet meer uitgegaan van eigen kwaliteiten, gewoon je concurrent afschieten.

  geplaatst op
 • Ditzo claimt anders te zijn dan andere verzekeraars. Maar toch; nog 11 blz aan voorwaarden..... gedoen met claims, bonus-malusladders..... als men echt vernieuwend was had men van deze typische verzekeringszaken af kunnen stappen. Nu is het niet meer dan weer een nieuwe speler op de verzekeringsmarkt.

  geplaatst op
 • Als zij een goed aanbod hebben dan denk ik dat het aanslaat bij de consument. Het is niet logisch om te zeggen dat het zowiezo aanslaat. Het is moeilijk om dit wereldje binnen te komen. Ik denk dat ze een mooie marketing actie hebben gezien op concurrentieniveau. Of het aanslaat bij de consument is een tweede.

  geplaatst op
 • Net doorgestuurd gekregen, de TV commercial:

  <object width="425" height="355"></param></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FvXsO80Jk0o&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

  geplaatst op
 • @Barry: embedded code in reacties gaat niet, je zult dus naar de site zelf moeten:
  http://www.youtube.com/watch?v=FvXsO80Jk0o

  geplaatst op
 • Hey Marco, zover was ik al. Had je inmiddels gemaild of je mijn reactie kon aanpassen...

  geplaatst op
 • Tsja ik blijf het 13 in een dozijn vinden..... maar wel iets beter dan die flauwe abri's. Er zal wellicht iets blijven hangen, maar de boodschap dat 'Ditzo echt anders is' gaat er bij de financiële consument niet meer in. Ze zijn blij dat ze ergens zijn verzekerd. Zondag stond de Hema groot in de Telegraaf. Gratis mobiel bij autoverzekeringen. Reken maar dat dat zo scoort. Massa is kassa. Nog steeds!

  Nog even terug naar de hypotheken. Daar starten ze 'in de loop van 2008' mee. Hoe bedoel je vaag! Als ze echt lef hebben en transparant zijn geven ze een datum aan. Zouden ze het aan durven? Denk het niet!

  geplaatst op
 • OHRA heeft de site http://www.dit-zo.nl en www.dat-zo.nl aangepast.
  Tevens is OHRA nu naast adwords ook in Google te vinden op dit zo. Slim hoor.

  geplaatst op
 • Ongelovelijk zeg, stelletje kleuters daar zo. Wat een angsthazen zeg, ennuh.... hebben ze daar niets beter te doen! Heb wel wat meegemaakt binnen de financiële branche, maar dit is voor mij het online dieptepunt. Marketing wil ik het niet noemen. Sneu gedrag. Sorry.

  (PS. Voor degene die het vergeten waren: Fortis verkocht vorige maand al 100 autopolissen online, vette kluif dus.....)

  geplaatst op
 • @Hans: Wat is jou persoonlijke vete tegen Fortis? Want waarom blijf je met die 100 polissen strooien, geef daar eens een bron van. Het lijkt mij duidelijk dat Fortis nu met Ditzo juist gaat starten met online verkoop, dus waarom die niet ter zake doende resultaten uit het verleden. Mijn lijkt ditzo een voor de consument zeer onderscheidend merk, en of ze hun belofte waar maken, we zullen zien. Sluit je auto polis over zou ik zeggen (oh nee, je kunt er niet op elk moment vanaf zoals bij Ditzo...)

  geplaatst op
 • @ Jan Een vete is een groot woord en ook niet het mijne. Ik heb ook helemaal niets tegen Fortis, integendeel!

  De bron van de 100 polissen is http://www.vvponline.nl daar kon iedereen op 16 november jl. al lezen dat:

  Fortis Asr tussenpersonen succesvol aan nieuwe klanten help. De online bereken- en afsluitmodule voor consumenten die Fortis ASR sinds kort op haar website aanbiedt, werpt zijn vruchten af. In de eerste maand werden er ruim honderd verzekeringen afgesloten via de website.

  Barbara Groeneweg was de honderdste consument die online een autoverzekering sloot. Zij krijgt de verzekering het eerste jaar gratis. Afgelopen dinsdag reikte haar nieuwe tussenpersoon, Jan Bakker van J. Bakker Assurantiën en Vastgoedbeheer in Wageningen, haar hiervoor een waardecheque uit.

  Datum: 16 November 2007
  Bron: vvponline.nl

  Helemaal volledig: eerder heb ik deze posting over dit onderwerp op MF geplaatst!

  geplaatst op
 • http://www.dit-zo.nl staat te koop

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.