Rechtszaak om online bezoekcijfers

Rechtszaak om online bezoekcijfers

Lees net bij Sak van den Boom dat de Spaanse mediagroep Prisa, eigenaar van onder meer het dagblad El Pais, in de Verenigde Staten een rechtszaak heeft aangespannen tegen marketingbedrijf Nielsen.

Prisa daagt Nielsen voor Newyorkse rechter vanwege een recente neerwaartse bijstelling van de bezoekersaantallen van de El Pais-website. Volgens Prisa heeft dat geleid tot forse schade, doordat adverteerders wegbleven. Persbureau AFP meldt dat Prisa al in september van plan was Nielsen te zullen aanklagen. Prisa heeft enkele maanden gestudeerd op de beste aanpak. In de rechtbankpapieren wordt overigens niet over een schadebedrag gesproken en wordt de door Prisa geleden schade enkel als “ernstig” betiteld. Prisa wil dat Nielsens meetmethodieken onafhankelijk worden getoetst.

Ben benieuwd of partijen als Multiscope en STIR zich hebben ingedekt tegen eventuele claims van exploitanten.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik kan even niet terugvinden waarom Nielsen schuldig is aan een teruggang in bezoekers. Ik denk ook dat het heel erg lastig wordt om de "schuld" van Nielsen hard te maken.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.