BlueAce stopt: verder op The Next Web

BlueAce stopt: verder op The Next Web

{title}‘Het is ongeveer 2 jaar geleden dat ik hier het eerste bericht heb geplaatst. Bij deze schrijf ik hier met gepaste trots de laatste. BlueAce stopt namelijk per direct en zal verder gaan op The Next Web weblog.’

Robert Gaal van BlueAce (‘jouw dosis web 2.0’) stopt ermee (7 januari bekend gemaakt). BlueAce verhuist naar het weblog van The Next Web, en zal dus voortaan in het Engels te lezen zijn. Dat weblog is op 7 januari van start gegaan (Hoofdredacteur Ernst-Jan Pfauth: ‘Next Web Blog Launch: “the best is yet to come”’).

In die openingspost schrijft Pfauth: ‘You may wonder, why on earth did these guys start ANOTHER blog. Well, we think that the best for the web is yet to come. So we think there is room for a media platform that takes a different approach at covering Web 2.0 startups, entrepreneurs and technology.’

Terug naar Robert Gaal en zijn beweegredenen om te stoppen met BlueAce.

Het is een lang verhaal, dat Gaal als afscheid geschreven heeft. Dat mag ook, dat moet ook. Gaal schrijft: ‘Vanwege mijn eigen startup Wakoopa en andere projecten zoals The Roomware Project schiet het bloggen er steeds vaker bij in.’

Gaal moest dus kiezen (‘als je ergens echt De Beste in wil zijn moet je offers maken.’) Hij koos ervoor, in samenspraak met de eigen bloggers, BlueAce onder te brengen bij The Next Web. ‘The Next Web heeft een internationale formule, waardoor BlueAce eindelijk eens breder kan gaan. Dit zal ten koste gaan van Nederlandstalige artikelen, maar geeft ons een wereldwijde speeltuin. Iets wat we al lange tijd willen.’

Aan het eind van het verhaal kijkt Gaal nog even terug: ‘Dan is het nu tijd om eens even flink op mijn eigen hoorn te blazen (dat mag namelijk als je ergens mee stopt)’. Zo is het. Robert en alle anderen achter BlueAce en The Next Web: namens Marketingfacts heel veel succes in de toekomst.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Gelukkig blijft Robert in beeld nog goed te volgen.

  flickr.com/photos/blueace/

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit, jongens!

  geplaatst op
 • Jammer dat BlueAce voor de Nederlandse markt verloren gaat. Ik denk namelijk dat er ruimte is en blijft voor Nederlandstalig nieuws over web 2.0. Gelukkig blijven de mensen achter BlueAce wel behouden voor de blogosfeer, succes met The Next Web heren!

  geplaatst op
 • Ik dacht dat de insteek van BlueAce was om de Nederlandse start-up's te 'ondersteunen' en onder de aandacht te krijgen. Dat gaat bij dit 'nieuwe' concept helemaal verloren. Jammer!

  geplaatst op
 • Klopt het dat ik in firefox steeds deze tekens: ‘ in beeld hoor te krijgen? Ze staan een beetje raar door het hele bericht heen...

  geplaatst op
 • Mmm, ik zie datde tekens niet overkomen in mijn reactie... Het gaat hierbij om euro en dollartekens, die overigens nu opeens verdwenen zijn. Incidentele error misschien?

  geplaatst op
 • Wow leuke post. Bedankt iedereen van MF (met name Marco) die BlueAce credits heeft gegeven over die paar jaar. Ik was MF lezer van het eerste uur en dat is dan ook de reden geweest om te beginnen met bloggen.

  @Henk-Jan: klopt, en kan ook altijd hier.

  @Marco: mee eens, al zou ik het dan meer over startups hebben dan actueel Web 2.0 nieuws. Ik wilde zelf echter breder gaan.

  @Robin: klopt, en dat blijft het. We blijven in Nederland en zullen NL startups nog steeds een platform geven, sterker nog: een groter internationaler platform op The Next Web.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.