ReclameReview: Trees For Travel

ReclameReview: Trees For Travel

CO2 compenseren kan een stuk eenvoudiger volgens Trees For Travel.

Credits:
Bureau: Stichting NoBEL, Amsterdam
Concept: Kasper Dado, Thijs de Boer
Coaching: Martijn van den Brakel, Erwin van Kralingen (Doom & Dickson), Jelani Isaacs (Comrad)
Regisseur: Ivan Lopez (Comrad)
Productie: Noor Hinskens (Comrad)
Editor: Sander Brenninkmeijer (Comrad)

Voor:
Humor is altijd een goede manier om de aandacht van de kijker vast te houden en deze commercial is gewoon grappig, dus dat zit wel goed. Die tag-on met een CO2-vrije rit naar het ziekenhuis maakt hem helemaal af. Bovendien komt de boodschap ook goed over: dat je naar de site van Trees For Travel moet gaan om op een natuurlijke manier al je CO2 te compenseren.

Tegen:
Dat je een auto kunt winnen, blijf ik vreemd vinden. Nu snap ik best dat Daihatsu ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de uitzendkosten van deze commercial, dus dat anders het goede doel niet op deze manier meer donaties kan genereren en dat het de zuinigste benzineauto ter wereld is. Maar kom op: een boomplantende organisatie die een auto weggeeft?


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Sluit me helemaal bij je aan David, grappige commercial maar een auto winnen? Zouden de makers Van A naar Bewuster ook kennen?

  geplaatst op
 • And it was fun while it lasted...

  http://www.nu.nl/news/1418693/32/'Compensatie_CO2-uitstoot_blijkt_nep'.html

  geplaatst op
 • Mensen de auto uitpraten is nog niemand gelukt, dus ook Trees for Travel niet. Daarom kon je of een bos of de zuinigste benzine auto van het moment winnen. Een auto die 1 op 23 rijdt stoot per jaar al snel meer dan 1 ton CO2 minder uit dan een auto die 1 op 15 rijdt. Als alle nederlanders een zuinigere auto aan zouden schaffen zouden we dus al heel veel CO2 uitstoot kunnen besparen en dat is de reden om toch een auto aan te bieden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.