Omroepman van het Jaar: Ton F. van Dijk

Omroepman van het Jaar: Ton F. van Dijk

{title}Zojuist is Ton F. van Dijk gekozen tot Omroepman van het Jaar. Deze eervolle prijs van het mediavakblad Broadcast Magazine is vanmiddag voor de 17e keer uitgereikt. Paul de Leeuw, de winnaar van afgelopen jaar, maakte dit zojuist in Bussum bekend in het bijzijn van vele prominente persoonlijkheden uit de mediabranche.

Van Dijk krijgt deze prijs voor ‘zijn strijd en succes met het programmeringsmodel van de Publieke Omroep’. Volgens de redactie van het blad is, ‘de neergaande spiraal van de Publieke Omroep meer dan succesvol omgebogen, in weerwil van eerst de komst van Talpa/Tien en vervolgens vier RTL-zenders. Het negatieve sentiment rond de NPO heeft plaatsgemaakt voor positieve dynamiek….’ Mede hierdoor hebben tv-programma’s als ‘Boer zoekt Vrouw’ , ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en ‘Pauw & Witteman’ kunnen floreren en is het kijktijdaandeel van de publieke netten toegenomen.

Voorgaande winnaars van deze eervolle titel waren onder andere John de Mol, Fons van Westerloo, Peter R. De Vries, Frits Barend & Henk van Dorp, Joop van den Ende en Paul Witteman.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.