Orange met gesture based schermen in winkelruit

Orange met gesture based schermen in winkelruit

{title}Orange is het eerste merk dat grote gesture based schermen inzet. In de UK is een winkelruit van de eerste Orange shop uitgerust met dit type scherm. Bij gesture based schermen hoeft het scherm niet eens meer aangeraakt te worden, maar reageert het scherm op (hand)bewegingen die we maken op afstand voor het scherm. In deze toepassing heeft Orange gekozen voor het selecteren van muziek, het slepen naar een mobiel en vervolgens werkelijk afspelen. De omstanders wordt gevraagd naar hun ervaring en van jong tot oud is men erg enthousiast.

In maart 2006 liet het Duitse GoMonkey al een demo zien van dit type schermen maar dat was nog niet voor consument te bereiken. Deze schermen zijn een onderdeel van de vorming van de dialoog tussen merk en de individuele consument. Merken reageren niet alleen meer (realtime) op clicks, steeds vaker doen ze dat op tekst via chatbots maar spraak en beeld staan echter nog (meer) in de kinderschoenen. Maar we zien toch al steeds vaker (goed werkende) toepassingen van spraakhenning waaronder in de nieuwe modellen van Garmin en TomTom.

Reageren op beeld gaat weer een stap verder. Touch en multi-touch schermen zijn hier uiteraard een onderdeel van en ook deze gesture based schermen horen hierbij. Dat is reageren op vingers. Head tracking, zoals vorige week in een filmpje hier op marketingfacts hoort hierbij.  Inzichten uit de Facial Coding en EyeTracking zorgen er straks echter voor dat ons gezicht(suitdrukking) al genoeg zegt over ons enthousiasme of juist onze afkeer. En merken kunnen dat dus zien (mits zij onze toestemming krijgen) en daar direct op inspelen. Op die wijze ontstaat een werkelijke dialoog, die op het niveau van spraak en beeld vergelijkbaar is met de dialoog tussen mensen.

Filmpje:

via fc


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Vraag je even af waarom de filmbeelden 's avonds zijn genomen... Infrarood (waar deze techniek op werkt) is zeer gevoelig voor daglicht.

    Het systeem kan plots het idee krijgen dat er iemand beweegt terwijl dat gewoon de lichtinval is. Hierdoor raakt het systeem al snel in de problemen, omdat het te veel signalen doorkrijgt.

    Minstens zo indrukwekkend is de CityTouch van CityScape Media B.V. (http://www.cityscape.nl). De etalageruit wordt een groot interactief medium dat 100% feilloos werkt.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.