Wereldwijd ruim 1,3 miljard internetgebruikers

Wereldwijd ruim 1,3 miljard internetgebruikers

Wereldwijd ruim 1,3 miljard internetgebruikers

Afgelopen week konden we overal lezen dat China met 220 miljoen internetgebruikers sinds februari het land zou zijn met de meeste internetgebruikers. BDA China, het bureau dat deze uitspraak deed, baseerde zich daarbij op de 210 miljoen internetgebruikers die CNNIC voor eind 2007 rapporteerde en de gemiddelde groeivoorspelling van het internetgebruik in China. Op een totale populatie van ca. 1,3 miljard betekent dit een internetpenetratie van ca. 16 procent. Volgens BDA China telt China eind dit jaar ca. 280 miljoen internetgebruikers (ruim 20 procent).

Eind 2007 telde de VS nog 215 miljoen internetgebruikers en volgens de meest recente cijfers van Nielsen Netratings zouden dat er op dit moment ca. 217 miljoen zijn (ca. 72 procent).

Wereldwijd zijn er ruim 1,3 miljard internetgebruikers. Op een totale populatie van 6,6 miljard mensen is dat een internetpenetratie van ca. 20 procent.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.