Britse band Radiohead start webcommunity

Britse band Radiohead start webcommunity

Britse band Radiohead start webcommunityNRC weet te melden dat de Britse band Radiohead dit weekeinde een social networksite is gestart onder de naam De w.a.s.t.e-site. De site is opgezet volgens het idee van de populaire community-site Facebook waar gebruikers ook een profiel van zichzelf kunnen maken en ze de mogelijkheid biedt om foto’s en filmpjes online te zetten. Verder zijn er pagina’s waarop muziekliefhebbers informatie kunnen uitwisselen over concerten van Radiohead en anderen.

Het aanbod op waste is nu nog beperkt, er werden tot nog toe zo’n 220 filmpjes geplaatst van bands als dEUS, Joy Division en Black Keys. Na MySpace, Hyves en LastFM, community-sites die ook vaak muziek als onderwerp hebben, is w.a.s.t.e central de eerste site die door een band zelf is opgezet aldus NRC. Radiohead is één van de voorlopers als het gaat om de inzet van digitale media in de muziekindustrie. Eerder verdiende Radiohead miljoenen met het gratis album ‘In Rainbows’.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Heb overigens geprobeerd een account aan te maken maar dat is me vanmorgen niet gelukt. Lijkt een community dat is gebaseerd op Ning. Later nog maar eens proberen!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.