Web Analytics leverancier Indextools overgenomen door Yahoo

Web Analytics leverancier Indextools overgenomen door Yahoo

{title}Vandaag kondigde internetbedrijf Yahoo, de overname aan van Indextools, één van de kleinere en voordelig geprijsde aanbieders in de web analytics markt. De software en de bijbehorende consultants gaan deel uitmaken van de Strategic Data Solutions Group van Yahoo. Volgens het persbericht is de nieuwe dienstverlening gericht op de 150.000 Yahoo MKB klanten.

Microsoft en Google hebben natuurlijk ieder al een web analytics tool overgenomen. Yahoo kon moeilijk achterblijven.

Voor de Nederlandse markt zal deze acquisitie weinig gevolgen hebben. Maar deze aquisitie geeft aan dat de markt in beweging blijft. Het is moeilijk om de acquisities in de Web Analytics wereld bij te houden. WebsideStory, Instadia of Moniforce, wie kent ze nog?

Vorig jaar onderzocht business intelligence gigant Business Objects de overname van Visual Sciences. Van het onderzoek kwam weinig terecht door de overname van Business Objects door SAP en van Visual Sciences door Omniture. Maar ik verwacht dat nog dit jaar de eerste overname zal plaatsvinden van een web analytics leverancier door een business intelligence partij Dan zullen in Nederland ook zaken veranderen.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.