Sony tovert Miami om in Foam City

Sony tovert Miami om in Foam City
, ING Groep
@evr

Na het Bravia geweld met stuiterende ballen, Paint en tot slot Play-doh heeft Sony een reputatie opgebouwd in spraakmakende commercials.

Dit keer in dezelfde lijn een commercial voor de Sony’s digitale camera’s, waarbij Miami wordt omgetoverd in Foam City.

Zoals gebruikelijk weer wat spraakmakende details over de gehele shoot:

 • De grootste schuimmachine ter wereld werd dus ingezet
 • 1.000 liter water was nodig voor 2.000.000 liter schuim per minuut
 • Een olympisch stadion zou in 24 seconden gevuld zijn met deze machines
 • In totaal werd 460 liter schuim gebruikt
 • de hoeveelheid film die gebruikt wordt voor de complete shoot is goed voor 16 uur film en dat voor een commercial van 90 seconden

Na het bedekken van de straten en gebouwen met liters verf kwam een discussie los over de milieubelasting van de commercial. Dit keer heeft Sony in het persbericht een forse alinea opgenomen over de maatregelen die genomen zijn om het milieu te ontlasten.

Advertising agency Fallon London weet opnieuw de nodig buzz te creëren. Flickr, YouTube, Technorati èn Twitter zijn inmiddels voorzien van een aardig laagje ‘Sony schuim’.

Kan aan mij liggen, maar dacht even met een ‘making of’ te maken hebben, maar ‘t was toch de commercial zelf. Mooi om de wat dromerige muziek weer terug te zien in deze commercial. Eigenlijk is de commercial al geslaagd met zoveel online aandacht. Benieuwd wat jullie er van vinden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Leuk, maar het begint nu wel een beetje uitgekauwd te worden. Ik zie de brainstormsessies bij Sony nu al voor me. "Wat doen we stuiterballen? Nee hebben we al gedaan, doe maar schuim ofzo"

  geplaatst op
 • Origineel of niet bij mij werkt het. Knap hoe ze het 'kind in de ballenbak' kunnen opwekken gevoel bij deze commercial. I wanna play!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.