User-generated content en social media advertising

User-generated content en social media advertising

Het IAB in de VS heeft afgelopen week het rapport User-Generated Content and Social Media Advertising Overview (pdf) gepubliceerd. Het rapport biedt definities van user generated content (UGC) en social media en geeft een overzicht van advertentiemogelijkheden binnen dit type sites (toegelicht aan de hand van een aantal case studies). Het IAB schat de online mediabestedingen op UCG-sites alleen in de VS op ca. 1 miljard dollar in 2007. Het IAB verwacht dat deze bestedingen in 2011 zijn toegenomen tot ca. 4,3 miljard dollar.

Het is een aardig rapport maar gezien het aantal betrokken IAB-leden had ik er eerlijk gezegd veel meer van verwacht.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Adverteren op een medium waarvan de inhoud wordt bepaald door de bezoekers zelf, is reuze link. Immers contribuanten willen dan ook een deel het geld zien. Omdat ze zelf voor de content zorgen, eisen ze ook zeggenschap over de advertenties, zegt mijn boerenverstand. Hyves doet dat heel slim door ads te personaliseren en vrienden ook advertentie-mogelijkheden te geven.

    geplaatst op
  • 1 miljard? Ik geloof er niets van. YouTube heeft nog geen duizend dollar aan adverteren opgeleverd. Waar wordt die andere miljard dan besteed???

    geplaatst op
  • Marko, in principe zorg je alleen voor je eigen profiel, dus als je het profiel van anderen zou bezoeken zou advertising toch mogelijk moeten zijn?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.