Digitale Pioniers: maximaal 32.000 euro voor een maatschappelijk online project over Identiteit

Digitale Pioniers: maximaal 32.000 euro voor een maatschappelijk online project over Identiteit
,

De Digitale Pioniers regeling heeft na lang wachten op een Haagse uitspraak toch weer middelen gekregen om de regeling in 2008 voort te zetten. Bij Digitale Pioniers kunnen ‘maatschappelijke’ content en software projecten een aanvraag doen voor een subsidie. Uniek aan de regeling van Digitale Pioniers is dat de bureaucratische rompslomp meevalt en de beslissingen vlot op de indieningen en deadline volgen. De dealine voor inzendingen is op 20 juni. Bij maatschappelijke projecten moet worden gedacht aan projecten die iets toevoegen aan het bestaande aanbod in het publieke domein en zich bijvoorbeeld richten op meningsvorming of participatie. Het thema van deze ronde, de 15e alweer, is Identiteit.

Over het thema identiteit zeggen de Digitale Pioniers: “Internet heeft een nieuwe dimensie gegeven aan het begrip identiteit. Internetgebruikers vertellen massaal aan de wereld wie ze zijn, waar ze zijn en waar ze voor staan. Ze verbinden zich aan elkaar met behulp van de talloze online beschikbare sociale netwerken. De komst van deze nieuwe identiteit brengt natuurlijk vragen met zich mee: “Wat gebeurt er met al die persoonlijke gegevens die ik online zet?” “Hoe veilig zijn mij persoonsgegevens online?” Maar ook, “Hoe kan ik sociale netwerken inzetten voor sociale innovatie?” Digitale Pioniers is op zoek naar internetprojecten die op een innovatieve manier op het thema Identiteit 2.0 inspelen.”

Binnen de regeling kunnen softwareprojecten een maximale bijdrage van 32.000 euro krijgen en contentprojecten een maximale bijdrage van 17.000 euro. Minder aanvragen mag natuurlijk ook.

Naast de subsidieregeling bestaat er ook de mogelijkheid ondersteuning te krijgen in de vorm van deelname aan de Digitale Pioniers Academie. In de academie werken projecten aan een Digitale Pioniers business plan en krijgen ze een coach om het project verder te helpen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.