The Crowds start een social media wiki

The Crowds start een social media wiki

‘Eat your own dogfood’, zeggen ze in Amerika. Doen waarover je praat. Als je het hebt over de kracht van kennis en passie delen, dan moet je dat zelf ook doen. En zo is het maar net. Wij van The Crowds hebben met titels als 3VOOR12, Radar en Sterren.nl in het verleden laten zien wat de kracht van online communities kan zijn. Maar ook nu we een bedrijf gestart zijn met als subtitel The Social Media Hub, brengen we in de praktijk waarover we het hebben.

Hoe? Met kennisdeling. Samen weten we meer. Dus stoppen we onze kennis en kunde in de wiki ‘(Hoe) Communities Werken / Social media in de praktijk’ en roepen we een ieder die ook met communities, blogs, wiki’s en wat al niet meer werkt op om mee te doen. Zowel de specialisten die als adviseur actief zijn als de communitymanagers die betaald of vrijwillig hun passie en energie in communities stoppen.

Begin er bijvoorbeeld mee om de online vragenlijst over communities in te vullen. Dat kan hier. Alvast bedankt!

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • Goed initiatief!
  Had de VPRO overigens ook al niet zo'n social media wiki?

  geplaatst op
 • De VPRO gebruikt een wiki omgeving om programmamakers te informeren over de mogelijkheden op internet. Dat is dezelfde techniek, maar met een andere insteek en een ander doel.

  geplaatst op
 • Was al even aan het zoeken naar de URL, maar het gaat dus om Kenniscentrum VPRO Digitaal. Heeft inderdaad een andere insteek!

  geplaatst op
 • De wachttijd voor de verbinding is verstreken
  De server op communitieswerken.wetpaint.com doet er te lang over om te antwoorden.

  Hij is momenteel niet bereikbaar, klopt?

  geplaatst op
 • @robert Probeer het nog eens, ik krijg hem gewoon binnen. Maar - zoals dat gaat ;-) - Wetpaint was net wel met onderhoud bezig. Dat doen ze als Amerikanen slapen, maar ja dan zijn wij wakker ;-)

  geplaatst op
 • @erwin

  jammer, bij mij doet ie het ook niet. Zal hem vanmiddag nog even opsnorren! Goed initiatief!

  geplaatst op
 • Mocht de wiki het even niet doen, probeer het later nog een keer Wetpaint is bezig met onderhoud!

  geplaatst op
 • Nog steeds down... Adviseren jullie dit ook aan jullie klanten? Hebben jullie geen betrouwbaardere oplossingen in huis?

  geplaatst op
 • @Peter: experimenteren met nieuwe media betekent soms ook dat dingen niet helemaal lopen zoals gepland. Kijk naar Hyves, Twitter en andere platformen. Ze hebben allemaal van tijd tot tijd kuren. De enige die ik daar nog niet op heb kunnen betrappen is YouTube, die blijft het opvallend goed doen waarvoor complimenten aan de technische jongens (en meisjes) die daar achter zitten!

  geplaatst op
 • @peterbos De afgelopen twee jaar het ik heel goede ervaringen met het gebruiksvriendelijke Wetpaint, een platform waar naar het schijnt een miljoen wiki's op draaien. De goede ervaring is ook de reden om het te gebruiken. Dat zij vandaag deze problemen hebben is balen en qua timing grote pech.

  geplaatst op
 • Nou nou, poepoe, we zijn er weer! http://communitieswerken.wetpaint.com is weer bereikbaar!

  geplaatst op
 • Cool initiatief! Ga er zeker een bijdrage aan geven op korte termijn!

  geplaatst op
 • Goed initiatief! Ik heb gister alvast een steentje bijgedragen en blijf de wiki zeker in de gaten houden.

  geplaatst op
 • Heb zojuist de vragenlijst voor ons microblog babl ingevuld en bleef daarna even hangen. Vooral de praktijkverhalen die daaruit komen zijn een aanrader! Het verhaal van Viva vond ik bijvoorbeeld erg interessant.

  geplaatst op
 • Ik ga de vragenlijst invullen.
  Op http://www.mediame.nl staat momenteel ook een lijst.
  Komt uit Duitsland. Een radiomaker daar gaat een fictie/docu ding maken voor de SDR2 over bloggen en "het leven" op internet. Es lebt.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.