6 op de 10 Nederlanders zijn actief op online netwerken

6 op de 10 Nederlanders zijn actief op online netwerken

6 op de 10 Nederlanders zijn actief op online netwerkenRuigrok|NetPanel peilt jaarlijks de status van de Nederlander op het gebied van online netwerken. Ook dit jaar is er weer onderzoek gedaan (onder een steekproef van ruim 1800 Nederlanders) waarvan een samenvatting van de resultaten is te lezen op Frankwatching.

Belangrijkste conclusie is dat Nederlanders steeds actiever zijn op online netwerken. Vorig jaar gaf 4 op de 10 Nederlanders actief te zijn op online netwerken, in 2008 is dit toegenomen tot 6 op de 10 Nederlanders. Deze toename zit met name in online sociale en zakelijke netwerken. Ook besteden Nederlanders meer tijd aan online netwerker dan een jaar geleden (hoeveel?)

Moet eerlijk zeggen dat het onderzoek verder weinig interessante resultaten biedt. Na Multiscope en STIR, komt ook Ruigrok|Netpanel met een lijstje van meest gebruikte websites (in dit geval websites met een sociale component). Marktplaats wordt het meest gebruikt gevolgd door Hyves en YouTube. Opmerkelijk is dat Google (dat steeds meer sociale componenten heeft) niet is meegenomen in deze lijst en dat ik de belangrijkste trends op het gebied van sociale netwerken (gebruik van open social en verschuiving naar thematische netwerken) mis in het onderzoek.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Het is inderdaad maar een pover onderzoek met weinig verrassende elementen.
    Ik mis ook het grootste netwerk in Europa, namelijk Netlog.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.