Europese consolegameverkoop groeit als kool

Europese consolegameverkoop groeit als kool

{title}

Het Duitse onderzoeksbureau Media Control GfK International voerde onlangs een onderzoek uit naar de grootte van de Europese entertainmentindustrie. Een ‘Länderübergreifender Marktüberblick’, zo heet dat in het Duits. Belangrijkste conclusie is, dat de console gameverkoop een enorme groei doormaakt (via: Nu.nl, Gamesindustry).

In Nederland stijgen de consolegameverkopen in de eerste vier maanden van 2008 tot 42 procent,  in Spanje met 26 procent, in Frankrijk met 53 procent. De oorzaak van de groei ligt volgens Media Control GfK in het succes van de Nintendo DS en in de enorme groei in aanbod van consolegames.

Hieronder de best verkochte titels van consolegames in Europa. Zie voor cijfers over boeken, cd’s en dvd’s deze factsheet (pdf).

{title}

 

{title}


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ook hier in Leipzig op de Game Conventie blijkt weer hoe populair de consoles zijn. Op bijna alle stands van de publishers staan uitsluitend consoles en zeer weinig PC's. Alleen op de stands van AMD, Intel en e-Sport arena's vindt je de nieuwste PC's.
  Dat gaming groot is en groeit blijkt wel hier op de Game Conventie waar ze totaal meer dan 200.000 bezoekers verwachten (vorig jaar 185.000). Totaal zijn er 550 standhouders aanwezig (beursvloer en business center) op totaal 115.000 vierkante meter.

  geplaatst op
 • Cijfers die in de tabellen gepresenteerd worden zijn t/m april 2008 (zie , dus niet het eerste halfjaar wat het artikel doet vermoeden. Zie http://www.media-control.de/download-document.html?gid=318

  Erg slordig marketingfacts!!!

  geplaatst op
 • Wat ook eigenlijk meegenomen dient te worden als je naar de totale grootte en/of groei kijkt van de Europese gamesmarkt is het enorme segment dat momenteel niet of nauwelijks wordt gemeten door NPD/GFK/Charttrack etc... - online gaming.

  Hieronder vallen abonnementen op online games (World of Warcraft, Lord of the Rings Online, etc...), download en speel games op sites als http://www.zylom.nl en natuurlijk de online uitgaven op PSN & Xbox Live. Daar wordt ook inmiddels naar hartelust games en extra levels (content packs) gedownload. Die cijfers zie ik op dit moment nergens terug, maar is wel al een zeer substantiele business.

  geplaatst op
 • En als goldfarming ook nog wordt meegenomen komt er nog eens 250Mln bij. (Dit op basis van de aanname dat de EuroGoldfarming in MMO games ongeveer 50% is van de wereldmarkt, die momenteel wordt geschat op 500Mln$ - zie hiervoor ook http://jurrieblogt.com/?p=137)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.