Wehkamp.nl lanceert alternatief voor nieuwsgaring: Wehkampreporter.nl

Wehkamp.nl lanceert alternatief voor nieuwsgaring: Wehkampreporter.nl

Wehkamp.nl lanceert alternatief voor nieuwsgaring: Wehkampreporter.nl

 

Met ingang van vandaag lanceert Wehkamp.nl de site Wehkampreporter. Het persbericht geeft aan dat na de recente metamorfose van wehkamp.nl, er nu een nieuwe stijl is van berichtgeving: nieuwe media spelen volgens het bedrijf een steeds belangrijkere rol in de berichtgeving naar pers en consumenten. Als innovatieve speler op de markt haakt wehkamp.nl hier als eerste retailer op in.

Met de lancering van deze website zijn nieuws en achtergronden over het bedrijf beschikbaar. Pers en consument komen zo zelf aan het stuur te zitten als het gaat om het vergaren van informatie. Via RSS kan men zich op vernieuwingen op wehkampreporter.nl abonneren. Cartoonist Jos Collignon (huistekenaar van de Volkskrant) verleent zijn medewerking in de vorm van een maandelijkse cartoon.

Wat is de reden voor deze verandering van pr-benadering?

Snelle online media
De traditionele journalistiek moet volgens Wehkamp steeds meer opboksen tegen de veelzijdigheid en snelheid van online media, zoals nieuwsportals, weblogs, sociale netwerken en fora. Wehkampreporter.nl haakt in op deze trend en levert een kijkje in de keuken van ‘s lands grootste online retailer: de website biedt actueel nieuws, beeldmateriaal, signaleert nieuwe trends, maar brengt ook achtergronden van het nieuws, videoreportages en de mogelijkheid tot het raadplegen van het archief van eerdere persartikelen. Deze trend sluit aan bij het al eerder gelanceerde nieuwe format van het persbericht, dat eveneens additionele informatie biedt. Het totaalplaatje zorgt voor meer beleving richting pers en consument.

Opvallend aan wehkampreporter is dat het los staat van de normale Wehkamp-site. Links naar de site zullen dus de ranking van Wehkamp niet helpen op korte termijn. Ik verwacht dat als dit experiment slaagt, de site snel ondergebracht zal worden bij Wehkamp.nl. De artikelen zijn geen typische blogposts, meer aangeklede persberichten en mededelingen. Zeer positief vind ik dat het mogelijk is om reacties achter te laten bij de berichten op de nieuwe site. Het wordt spannend om te zien wat Wehkamp gaat doen als daar lastige reacties op komen.

Wat betekent deze ontwikkeling ?
Ja, dit is een slimme manier van Wehkamp om aan de nieuwe manier van PR te doen: de persberichten en mededelingen, die normaliter diep verstopt waren in de Wehkamp-site, zijn nu goed en duidelijk te lezen. Dus ook voor de zoekmachines. Het is daarom een goed voorbeeld hoe je goed kan omgaan met je PR in deze tijd. Ook de mogelijkheid voor reacties vind ik positief: het geeft consumenten echt de mogelijkheid om commentaar te geven op het bedrijf Wehkamp en de ontwikkelingen daar. Wehkamp nodigt volgens haar persbericht duidelijk uit om het gesprek online aan te gaan. Een positieve ontwikkeling, die volgens mij verder gaat dan het instellen van een Webcare-team.

En als dit afkomstig is van een speler die in het verleden zo vaak als eerste de internet-handschoen heeft opgeraapt, dan is dit alleen maar een erg goede ontwikkeling. Wie volgt?


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Na Independer eerder deze week nu opnieuw een grote partij die er voor kiest online de dialoog aan te gaan.

  Op dit moment alleen maar positieve PR-verhalen bij Wehkamp Reporter. Aangezien ze al sinds mei artikelen plaatsen, mis ik ze toch wel bij de discussie over de klantbeoordeling. Prima om een weblog te hebben maar met alleen daar de dialoog aan te gaan en niet in te gaan op dit soort publicaties over je onderneming (op je eigen blog of elders), red je het m.i. niet. Kortom nog een beetje finetunen, deze overigens prima stap.

  geplaatst op
 • Beste Erik,

  Naar aanleiding van je reactie wil ik je graag laten weten dat wehkampreporter.nl nu nog 'slechts' een basis vormt voor verdere ontwikkelingen. Binnenkort starten wij, naast de artikelen, bijvoorbeeld met een voortuitstrevend video-project. Kortom, inhoudelijk krijgt de website nog aanzienlijk meer body.

  Ik zie wehkampreporter.nl overigens wel degelijk als een platform om op negatieve berichtgeving te reageren. Dit geldt niet alleen voor reacties op de website zelf (zie: artikel over het nieuwe magazine), maar ook voor publicaties op externe blogs/websites/fora.

  Met betrekking tot het MF-artikel 'over de klantbeoordelingen' is het wellicht aardig om te weten dat ik vanmiddag een afspraak met auteur Henk Kroezen heb. Hij krijgt een exclusief kijkje achter de schermen met betrekking tot de marketingactiviteiten van wehkamp.nl in het algemeen en de reviews in het bijzonder.

  Met vriendelijk groet,

  Dennis Hendriksen
  wehkamp.nl

  geplaatst op
 • @Dennis: dank voor je toelichting en goed te horen dat Henk vanmiddag bij jullie langs komt voor een blik achter de schermen. Veel succes met reporter en de verdere uitbreiding. Benieuwd wat het video-project gaat brengen.

  geplaatst op
 • Volgens mij hebben met name niet beursgenoteerde bedirjven de kans om dit soort dingen te doen.

  Als er negatief wordt geschreven, dan dondert de beurskoers niet in elkaar, maar ontstaat juist een positieve opbouwende discussie. En dat typeert het bouwen van een sterk merk in de nieuwe tijd.

  Beursgenoteerde bedrijven zullen deze stap veel moeilijker kunnen maken maar uiteindelijk zullen zij toch overstag willen/moeten.

  geplaatst op
 • Kwam dit MF-artikel net tegen... jammer dat 4 jaar na dato moet blijken dat dit toch niet is aangeslagen. @Dennis - waar is het mis gegaan?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.