Seks.nl onder de hamer in 3e Sedo BeNeLux veiling

Seks.nl onder de hamer in 3e Sedo BeNeLux veiling

{title}Na de op MarketingFacts beschreven eerste twee lokale domeinnaamveilingen in 2007 en 2008, organiseert Sedo tussen 23 en 30 oktober de derde editie van dit evenement. Deze lokale veiling richt zich puur op .nl, .be en .lu domeinnamen. De volledige lijst met 67 namen mag wat mij betreft met recht ‘premium’ genoemd worden. Hieronder een aantal van de favorieten:

 • Actueel.nl
 • Bedrijf.nl
 • Bruiloft.be
 • Cadeaus.nl
 • Curacao.nl
 • Miami.nl
 • Scooter.lu
 • Seks.nl
 • Verkeer.nl
 • Vouchers.nl
 • Zaken.nl

Het merendeel van de namen die er kwalitatief echt uitspringen (seks.nl, curacao.nl etc) worden ingebracht door Internetlife N.V., gevestigd op de Antillen. Zij lijken de domeinnamen op dit moment ook al (min of meer…, NSFW) te gebruiken, dus reken niet op koopjes bij deze eigenaar.

Of de veiling een succes gaat worden is natuurlijk afwachten. Zaken als de reserveprijs (het minimale bod dat de verkoper accepteert) en het aantal potentiële bieders dat Sedo weet te bereiken zijn daarbij van groot belang. Daarnaast helpt het huidige economische klimaat natuurlijk ook niet mee. Of deze zaken de veiling (positief of negatief) zullen beïnvloeden moeten we zien, maar aan de namen zelf zal het niet leggen. De opbrengsten van de eerste edities (76k resp. 182k aan euro’s) konden dan wel eens ruim overtroffen worden.

Als Wouter een beetje haast maakt is het misschien het overwegen waard om je Icesave-tegoeden eens om te zetten in een goede investering? ;)

De veling start 23 oktober om 16:00 en zal 30 oktober om dezelfde tijd sluiten. De gehele lijst met domeinen is te bekijken via deze link.


DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • @ Sander: Volgens mij staan seks.nl en curacao.nl op naam van Internetlife NV te Curacao. Volgens hun eigen website onderdeel van delente. Dat is toch geen dochteronderneming van AdLINK, of mis ik iets? Sedo zelf is uiteraard wel onderdeel van ADLINK

  geplaatst op
 • Klopt, ik zal het aanpassen.

  bedankt ;)

  geplaatst op
 • Inmiddels aangepast. @Sander: die NSFW heb ik ook even toegevoegd, hoop dat je dat niet erg vindt ;-)

  geplaatst op
 • Internetlife is onderdeel van Lectric in Zaltbommel. De contactgegevens op de site zijn ook hetzelfde. Alleen de server staat in Curacao.

  Internetlife B.V.

  Hogeweg 65
  5301 LJ Zaltbommel

  Postbus 2047
  5300 CA Zaltbommel

  geplaatst op
 • Correctie op m'n reactie: Lectric levert alleen diensten aan Internetlife en is geen eigenaar.

  geplaatst op
 • seks.nl niet verkocht tijdens Sedo veiling.

  Tijdens de om 17:00 (de veiling is verlengd met 60 minuten) gesloten Belenlux veiling heeft helaas niet het succes gebracht dat ik had verwacht. Zie hieronder een opsomming van de verkochte namen + prijs. Met name de hoge reserve prijzen lijken hiervan de oorzaak te zijn geweest. Zo bleek de reserve van http://www.curacao.nl tussen de 100k en 250 k te liggen. Wel erg hoog voor een naam die tijdens de veiling zelf niet verder kwam dan een lousy 19k (om en nabij).

  Topdomein.nl € 1000
  Terrastegels.nl € 600
  Alcohol.nl € 6,400
  Huiswerk.nl € 6,600
  Aed.nl € 25,500
  Zalen.nl € 3,600
  Ringtones.be € 4,500
  Persbladen.nl € 115
  Geurtje.nl € 4,860
  Filmen.nl € 3,500
  Partijen.nl € 5,000
  Profielen.nl € 4,000
  Daten.nl € 18,000
  Huurautos.nl € 11,100
  Golfen.be € 2,250
  Discotheken.be € 500
  Pinksteren.nl € 4,100
  Zeilboten.be € 1,560
  Mijn.nl € 19,500
  Kapsels.nl € 8,500

  Voor de lente van 2009 wordt weer een nwe editie voorzien, dus ik zou zeggen 'nieuwe ronde... '

  geplaatst op
 • Honkbal.nl stond ook in de veiling en is dus niet verkocht. Het hoogtste bod is als ik het goed heb 6000 euro geweest.

  Op dit moment het ik Honkbal.mobi in de veiling. Vrijdagmiddag loopt deze af. Hij staat pas op 70 euro en ik heb GEEN reserved price. Doe een bod van 80 euro en met een beetje mazzel is dit domein over drie jaar ook 6000 euro of meer waard...

  Met voorbeelden als Buienradar.mobi, Startpagina.mobi, Elsevier.mobi, Telegraaf.mobi en nog vele andere merken die .mobi gebruiken kan .mobi niet meer kapot in Nederland en is de aanschaf van Honkbal.mobi nu een prima investering in de toekomst...

  http://sedo.co.uk/auction/detail/honkbal.mobi/43896_e_29506_1

  geplaatst op
 • Iemand enig idee wie er achter aed.nl, mijn.nl en Huiswerk.nl zitten?
  De nieuwe eigenaars dan he ;)

  En zo niet, hoe kan ik er achter komen/hoelang duurt het voordat er iets online kan komen?

  geplaatst op
 • @sander: http://www.curacao.nl is wel een ver weg bestemming waar mensen bijna altijd accomodatie bij. Samengevat: dat zijn heerlijk marges bij de kras vakanties van deze wereld (ordergrootte nooit onder de 1000 euros). Voor 100k wordt die naam in ieder geval niet verkocht :)

  geplaatst op
 • Nog twee verkopen die kunnen worden toegevoegd aan het rijtje verkopen zijn:

  gratisseks.nl € 7.500
  liedjes.nl € 15.000

  geplaatst op
 • <<www.seks.nl alsnog verkocht>>

  Persbericht van Sedo

  Domeinnaam seks.nl voor 2 ton verkocht

  [Keulen, 22 november 2008] - Sedo GmbH, het grootste handelsplatform voor domeinnamen ter wereld en marktleider op het gebied van de domeinhandel, kondigt vandaag de verkoop van het domein seks.nl aan voor een bedrag van € 200.000. Deze verkoop markeert tot op heden de hoogste prijs die voor een .nl domeinnaam is betaald via de marktplaats. Sedo heeft de onderhandeling geleidt en succesvol kunnen afronden.

  Nadat het domein seks.nl in oktober 2008 via de Benelux veiling niet is verkocht, bereikte Marieke Brinkman - Teamleader Benelux / Scandinavië van Sedo GmbH - binnen 5 dagen na de veiling een overeenkomst tussen verkoper en de koper, voor de overname van het domein seks.nl. Deze verkoop overtreft ruimschoots de eerdere, hoogste verkopen van relatiegeschenk.nl (€ 72.000) en huren.nl (€ 66.500) en betekent een record voor Sedo in de Benelux.

  ´Ik heb vanaf het begin van de veiling, tot en met de uiteindelijke onderhandeling en het sluiten van de overeenkomst, het vertrouwen gehad dat het domein seks.nl via onze marktplaats verkocht zou worden.
  Het was spannend de onderhandeling te leiden en ik ben trots deze succesvol te hebben kunnen afronden´, aldus Marieke Brinkman. ´Een generieke domeinnaam is uiterst belangrijk voor de presentatie op het internet, steeds meer ondernemingen uit de Benelux zijn zich hiervan bewust. Dat blijkt uit het aantal verkopen in 2008´ aldus Brinkman.

  Over Sedo
  Met kantoren in Boston (Verenigde Staten), Londen (Verenigd
  Koninkrijk) en Keulen (Duitsland) is Sedo GmbH wereldwijd het grootste handelsplatform voor de aan- en verkoop van domeinnamen. Sedo biedt diensten voor de ondersteuning van domeinverkoop aan. De dienstverlening omvat onder andere het succesvolle parkeerprogramma, transfer, de veiling en de marktplaats. Momenteel heeft Sedo een database van meer dan elf miljoen domeinen. Wereldwijd heeft het bedrijf ruim 750.000 actieve leden.

  Indien je nog vragen hebt, neem dan tijdens mijn vakantie contact op met mijn collega Semra Yilmaz: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

  Met vriendelijke groeten,

  Marieke Brinkman
  Teamleader Benelux & Scandinavia

  geplaatst op
 • Netjes, gefeliciteerd Marieke! Mooie deal gemaakt!

  geplaatst op
 • check this out it really works http://paydotcom.net/?affiliate=599752

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.