Wegener verkoopt belang in iLocal.nl

Wegener verkoopt belang in iLocal.nl

De moedermaatschappij van Wegener moest vandaag een winstwaarschuwing geven. Tegelijkertijd werd bekend dat Wegener haar belang in iLocal.nl verkoopt. De synergie die de partijen met de samenwerking voor ogen hadden is onvoldoende gerealiseerd, aldus Wegener. Wegener kocht in 2006 49% van het aandelenkapitaal in ilocal Holding bv en een minderheidsbelang van 17,5% in ilocal International bv. Beide belangen worden verkocht aan mede-aandeelhouder Yellow Bear Holding.

Het is niet bekend of Wegener een boekwinst of verlies op de deelneming moet nemen. Tevens is onbekend hoe Yellow Bear Holding de overname van de aandelen financiert. De site iLocal.nl geeft consumenten de mogelijkheid om bedrijven te vinden. Kortom, het is een soort gouden gids. Bedrijven betalen om hun vermelding op de site op te laten vallen. De bezoekerscijfers van iLocal zouden de laatste tijd fors gestegen zijn, maar onbekend is hoeveel bezoekers de site nu exact heeft. (via hyped.nl)


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Persbericht iLocal:

  ilocal gaat verder zonder Wegener
  Lokale zoekmachine ilocal en aandeelhouder Wegener nemen afscheid van elkaar. De synergie die beide partijen begin 2006 voor ogen hadden, is onvoldoende gerealiseerd. Koninklijke Wegener NV en meerderheidsaandeelhouder Yellow Bear Holding BV, zijn tot overeenstemming gekomen en in goede verstandhouding uiteengegaan.

  In 2006 verkocht Yellow Bear Holding BV 49 procent van het aandelenkapitaal in ilocal Nederland BV aan Koninklijke Wegener NV. Voorts kocht Wegener een minderheidsbelang in ilocal International BV. Na twee jaar hebben beide partijen geconcludeerd dat het commitment niet de beoogde wederzijds versterkende werking oplevert.

  Marktleider in local search
  ilocal is sinds 2005 actief en heeft sindsdien bewezen zelfstandig zeer succesvol te opereren. Zo groeide het unieke bereik van ilocal het afgelopen jaar met ruim 50% en werden gevestigde directory uitgevers voorbij gestreefd in bezoekersaantallen. Tevens werden met succes nieuwe producten als LeadGarantie® voor adverteerders en ilocal Mobile gelanceerd. Hiermee is ilocal niet alleen de snelst groeiende lokale zoekmachine, maar heeft ze tevens in korte tijd een leidende positie in de local search markt weten in te nemen.

  geplaatst op
 • Bezoekcijfers ilocal:

  ilocal heeft elke maand ruim 1,6 miljoen unieke bezoekers waarvan 44% man en 56% vrouw is.

  geplaatst op
 • zet diee grapdoos / journalist van Wegener - de blog koning - dhr Joost Bosman, ook maar Ilocal , goed voor de consument die alleen kranten lezen

  geplaatst op
 • Zet de opkomst van Ilocal tegenover de teruggang van de Gouden Gids dan weet je ook het belang van een site als Ilocal, de snelst groeiende in deze sector.

  geplaatst op
 • bezoekers ilocal? Zie google trends!!

  http://trends.google.com/websites?q=ilocal.nl,+fbg.nl,+fbg.be,+goudengids.nl&geo=all&date=mtd&sort=0

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.