MENG survey: Blogs zijn nog steeds hot

MENG survey: Blogs zijn nog steeds hot

‘Good for product reviews, not so good for bargain hunting.’ Dat is de soundbite waarmee ze bij eMarketer een nieuw onderzoek van Marketing Executives Networking Group (MENG) typeren. Meer dan tweederde van de ondervraagde marketing beslissers in de VS zegt in oktober van dit jaar blogs in te zetten voor marketingdoeleinden. En hoewel iedereen hijgt over de inzet van social networks, blijken blogs nog steeds belangrijk in de marketingmix. Zie onderstaande tabel:

{title}

De n=122, en niet representatief voor alle marketing executives in de VS. ‘But other studies suggest blogs are an increasingly popular online marketing method,’ schrijft eMarketer. We want to believe.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • En weblogs in Nederland? In Nederland houden al zo`n miljoen mensen een weblog bij. Wereldwijd zijn zo`n 184 miljoen bloggers actief. 70% van hen is hoger opgeleid, zo blijkt uit recent behouden onderzoek van internetuitgever Technorati onder 1.290 bloggers uit 66 landen. Van de bloggers is 73% man en een kwart van de bloggers is minstens 10 uur per week bezig met zijn weblog. De helft van alle bloggers heeft meer dan 1.000 unieke bezoekers per maand. Elke 24 uur worden wereldwijd 900.000 weblogberichten geplaatst.

    De Amerikaanse bloggers hebben een hoger inkomen dan de Europese webloggers. In Azië zijn de jongste bloggers. De jaarlijkse inkomsten uit advertenties en sponsoring komt gemiddeld op 4.500 euro per blog. Dat bedrag klink leuk, maar geeft een vertekend beeld, aangezien slechts 1% van de weblogs jaarlijks 150.000 euro of meer omzetten. De blogs met 100.000 bezoekers of meer per maand zetten gemiddeld 14.000 euro om op jaarbasis.

    De op het internet gezette informatie is niet altijd juist. Maar 57% van de bloggers checkt soms of vaak hun feiten. Tweederde zegt zich geen journalist te voelen. In Nederland doet een aantal bloggers echt hun best om met serieuze informatie te komen, aldus programmamanager journalistiek en media aan de UvA - Theo van Stegeren.

    Bron NRC Handelsblad

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.