Record aantal iDEAL-betalingen in 2008

Record aantal iDEAL-betalingen in 2008
,

{betalen met ideal populair in Nederland}Het aantal iDEAL-betalingen in 2008 is met 87% explosief gestegen tot bijna 28 miljoen, (2007: 15 miljoen). Sinds de introductie is iDEAL uitgegroeid tot het meest gebruikte online betaalmiddel. Online shoppers waarderen de betaalmogelijkheid van iDEAL steeds meer.

Van de 750 grootste webwinkels accepteert inmiddels 84% iDEAL. Het is daarmee het meest geaccepteerde online betaalmiddel. De totale omzet met iDEAL bedroeg het afgelopen jaar ruim € 2,1 miljard. Dit is een groei van 91% ten opzichte van 2007 toen er een omzet van € 1,1 miljard werd behaald.

 

{title}

 

 

 

 

 

Bron: ThuisMarktMonitor Blauw Research oktober 2008

 

 

 

42% prefereert iDEAL boven elke andere betaalwijze. Een jaar geleden was dat nog 32%. Online consumenten waarderen vooral het gemak, de snelheid en de veiligheid van het betalen met iDEAL.

 

 

{title}

 

 

 

 

 

Bron: Blauw Research

 

 

 

iDEAL wordt voor alle typen online-transacties gebruikt, zoals voor het betalen van tickets, computer hardware, consumenten elektronica, boeken en DVD’s, mode en verzorging, en in toenemende mate ook goede doelen, telefonie en internet.

 

 

{title}

 

 

 

 

 

Bron: Boom Marktverkenningen

 

 

 

Voor 2009 verwacht Currence dat het aantal banken dat zich op iDEAL zal aansluiten zal toenemen. Zo verwacht Friesland Bank dat hun internetbankierende klanten nog dit jaar online aankopen met iDEAL kunnen betalen. Met de toetreding van deze bank komt het aantal consumenten dat met iDEAL kan betalen op ruim 12,5 miljoen.


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ontvang net ook de update van eMarketer over online betalen: 'How Do Online Buyers Pay?'

    geplaatst op
  • Mooi om deze groei cijfers te zien.

    Enkele jaren geleden was de consument "angstig" om vooruit te betalen. Door verdere professionalisering van webshops en aantal keurmerken blijkt het tij aardig gekeerd te zijn.

    Opvallend hoeveel mensen overigens nog met acceptgiro betalen, zal vooral door de postorderbedrijven en bol komen?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.