CreativeCrowds en KPN Hi crowdsourcen met Gamez.nl

CreativeCrowds en KPN Hi crowdsourcen met Gamez.nl

{title}CreativeCrowds heeft gisteren om 15.00 een ‘vernieuwend crowdsourcing concept’ gelanceerd in samenwerking met GameZ.nl. Het gaat om een project voor Hi van KPN. Uitgangspunt is: ‘Hi zoekt naar ideeën waar ze zelf niet op gekomen zijn en die bruikbaar en uitvoerbaar zijn. Het doel is dus echt aan de slag te gaan met de beste ideeën. Hi gaat zich hiervoor actief mengen in de dialoog om zo samen met de gebruikers ideeën uit te werken,’ zo meldt het persbericht van gisteren.

De gebruikers worden uitgedaagd in ‘challenges’. Dit zijn vragen aan de community van Gamez.nl waarop de gebruikers hun inzichten en ideeen kunnen geven. CreativeCrowds bouwt dus geen eigen community op voor Hi, maar ‘leent’ een communitysite die past bij de doelgroep van het beoogde merk. ‘Wereldwijd uniek,’ borstklopt het persbericht. Altijd gevaarlijk, om dat te zeggen.

Challenge nr. 1
Een voorbeeld. De eerste ‘challenge’ betreft de vraag: ‘Wat voor Hi Society mobile multiplayer game kan je verzinnen?’Gebruikers kunnen met ideeen komen. Maar ook de ideeen van anderen raten en reageren.

Gebruikers kunnen met ideeën komen en op andere ideeën raten en reageren. Ideeën vallen onder een “CreativeCommons naamsvermelding 3.0” licentie. Dit betekent dat Hi en ook anderen de ideeën mogen gebruiken en bewerken zolang ze de naam van de gebruiker erbij vermelden.

{title}

14 ideeën
Op het moment staat de teller op 14 ideeen en zijn er meerdere reacties geplaatst op die ideeen. De ideeën variëren van bordspellen, naar mobiele racegames, naar een openbaar vervoer race, naar online poker en een bubble game met multiplayer.

De ideeën vallen trouwens onder een “CreativeCommons naamsvermelding 3.0” licentie. Hi en ook anderen mogen de ideeën gebruiken en bewerken zolang ze de naam van de gebruiker erbij vermelden.

Carl Lens zegt in het persbericht: ‘Hi Society vinden we een goed marketingconcept, maar nu ook communities buiten het Hi.nl domein worden betrokken is volgens ons geweldig! We zijn trots dat Hi ons als partner ziet om deze stap te nemen.’

Peter Pool, hoofdredacteur GameZ.nl: ‘Ik vind de manier waarop CreativeCrowds het aanpakt zeer interessant. Ik kijk erg uit naar de Hi Challenge en de ideeën van de GameZ community.’


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Carl, Rutger, Stijn -- gefeliciteerd amigos!!! Ben zeer benieuwd en heb er alle vertrouwen in.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.