Eerste ‘screenshots’ van Volkskrant V

Eerste ‘screenshots’ van Volkskrant V
{title}

Het was al een tijd bekend dat De Volkskrant van Pieter Broertjes zat te broeden op een tegenstrever van NRC Next. De papieren DAG bleek niet bepaald de oplossing, en was eigenlijk en uiteindelijk ook maar een in de maag gesplitst vehikel waar de redactie ‘iets’ mee moest. Wat en vooral waarom precies, dat wist niemand bij PCM. Maar nu lijkt het erop, dat de Volkskrant definitief gaat komen met Volkskrant V. Tenminste, anders zouden ze toch niet expres de dummy laten uitlekken? Foto is van Bart Brouwers, hoofdredacteur Sp!ts. Zie ook: SpotlightEffect. Hieronder nog een paar screenshots:

{title}

MediaNed schreef in november vorig jaar (naar aanleiding van de DWDD uitzending waarin Broertjes zijn redactieraad verraste):

De hoofdredacteur wilde nog niet te veel over zijn plan vertellen. “Ik moet de redactie nog inlichten.” Wel zei hij dat wat hem betreft de krant in 2009 al het levenslicht ziet. In eerste instantie liet hij de naam nog in het midden. “Het lijkt op de Volkskrant, maar dan met minder letters.” Na enig aandringen van Van Nieuwkerk bevestigde hij dat het blad ‘V’ moet gaan heten.

{title}

Zie ook dit artikel op Frankwatching.

{title}


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Niet uitgelekt, maar al een tijdje beschikbaar:

  @wesselzweers: Deze V is niet uitgelekt, maar al enkele weken geleden toegestuurd aan iedereen die had meegedaan aan marktonderzoek.

  @jolievdk: ja duh, daar trap je toch niet in? dat zijn gewoon de specials die de laatse maanden verschenen zijn..;)

  geplaatst op
 • Huh? Das raar. En niemand die daar foto's van maakt en ze op het web pleurt? Of staan ze al ergens en heeft men en ik in het bijzonder zitten slapen?

  geplaatst op
 • Matthijs, ik had ze ook nog niet gezien dus als je al hebt lopen slapen was je niet de enige ;-)

  geplaatst op
 • Hmmm, na-apen wat je collega blad in hetzelfde concern al doet. Ik begrijp waarom ze een innovatie commissie nodig hebben bij de kranten....

  geplaatst op
 • Ik weet dat niet iedereen het blad elke week inkijkt nowadays, maar hebben we een eerdere aflevering al niet in HP/De Tijd kunnen bekijken?

  geplaatst op
 • DAG V

  geplaatst op
 • @Jan-Jaap Heij: Tja. Wie leest er nog de HP. Dacht dat ie inmiddels al was opgedoekt, nu maandelijks, of tweewekelijks?

  Interessanter is natuurlijk: Hoe kijken jullie bij Dagblad De Pers eigenlijk hier tegen aan?

  geplaatst op
 • Bestwel tof logo. Doet me een beetje denken aan het W logo van wordpress, maar toch iets anders.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.