MediaLandscape neemt collega narrowcaster MediaLibrium over

MediaLandscape neemt collega narrowcaster MediaLibrium over

{title}Een grote acquisitie in narrowcastingland. Eén dezer dagen zullen de Telegraaf Media Groep en MediaLandscape de overname van narrowcaster MediaLibrium bekendmaken. Een op het oog flinke overname zij het dat MediaLibrium haar belangrijkste klanten -fastfoodketen McDonalds- niet kan meeleveren. De hamburgergigant gaat de digitale instore communicatie naar verluidt binnenkort zelf doen. 

Een forse aderlating voor MediaLibrium dat behoorlijk afhankelijk was van de inkomsten uit Happy Meal bolwerk McDonalds en dus een belangrijke reden voor TMG om een al niet erg winstgevende bedrijf af te stoten. Hoe lang de overeenkomsten met andere key acoounts zoals de Rabobank en het Amsterdamse vervoersbedrijf de GVB nog doorlopen is niet bekend. Het overnemende MediaLandscape van Jerry Rustveld heeft met ondermeer Bruna, Hema, ABN-AMRO, Albert Heijn en Shell een behoorlijk klantenportfolio en een aardig bereik. Met de overname van MediaLibrium is MediaLandscape nu zeker marktleider in Nederland maar de ambities zijn inmiddels grensoverschrijdend. MediaLandscape tracht ook het Europese account van tankstationexploitant Shell binnen te slepen.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Begreep dat Librium al een tijdje te koop stond. Hoorde in de Eindhovense wandelgangen dat ook de Rabobank er mee gaat stoppen of zelf het een en ander gaat opzetten.

  geplaatst op
 • Albert,

  Het stukje heeft op zijn minst een fout luchtje.
  Wellicht toch voortaan maar goed kijken wie je informatie geeft.

  geplaatst op
 • Gerard vertel meer. Wil je me zeggen dat het verhaal niet klopt? Ik weet ook wel dat Medialandscape dat met 'vreemd' vermogen moet financiereren, een nieuwe aandeelhouder of misschien wel eigenaar moet toestaan en dat het om die reden nog niet getekend is. Of heb jij andere informatie die je met mij/ons wil delen? Er zit trouwens wel een luchtje aan je naam. Onvindbaar voor Google....

  geplaatst op
 • Albert, laten we maar rustig afwachten. Medialandscape is wel de laatste waar TMG zaken mee wil doen, heeft niet zo'n beste naam lees ik her en der.
  Ik persoonlijk denk dat met een serieuze overnamekandidaat eindelijk de onzin uit deze branche vandaan gaat en het wellicht nog wel wat gaat worden.
  Als ik over voldoende financiele middelen zou beschikken zou dit het moment zijn om in deze branche in te stappen.

  geplaatst op
 • Gerard, jammer dat je anoniem wil blijven, ik ken de discussie over Rustveld, ook uit persoonlijke ervaringen. Het is hoe dan ook een hele slimme zakenman die weet wanneer hij moet toeslaan. Denk in dat kader aan de overname van MaxTT waar net die ander grote krantenuitgever zijn vingers aan gebrand had. Voor een appel en een ei. Een vergeet niet dat TMG er graag vanaf wil. Maar misschien stapt Rustveld wel MediaLandscape uit ten faveure van de nieuwe eigenaar?

  geplaatst op
 • Rustveld is niet slim heren, denk ff na voordat je van die rare uitspraken doet. Wat heeft Rustveld gedaan om die titel te krijgen. Een bedrijf gestart en overgenomen. Er is wel meer nodig toch? hij is een gemiddelde ondernemer, met een gemiddelde omzet.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.