ReclameReview: Olvarit

ReclameReview: Olvarit

Olvarit zet zich af tegen minderwaardige merken babyvoeding.

Credits:
Bureau: Saatchi & Saatchi
Account: Mariken Spiekerman, Ella Eysbroek, Marieke de Groot
Creatie: Magnus Olsson, Rick Coolegem, Tim Bishop, Avinash Sampath
D.O.P.: Nico Hovingh
Fotografie: Edo Kars
Interaction design: Jilles Derks
Klant: Geert-Jan van Etten, Isabel Lagerweij, Irina Stutvoet, Gijs van der Schoot
Producer: Ronald Hietbrink
RTV: Lars Fabery de Jonge
Regisseur: Bart van Dam
Strategie: Evelien Oosterveld
Productie: Ministry of Film
Postproductie: Condor (Post Productie)
Online: IIZT
Geluid: Rec Sound

De doelstelling:
Communiceren dat Olvarit belangrijke voedingselementen zoals ijzer, vezels, variatie en structuur bevat.

De uitwerking:
Belangrijk is dat een kindje alle bouwstoffen binnenkrijgt. Olvarit helpt daarbij, door zich te richten op een aantal belangrijke onderdelen uit de voeding zoals ijzer, vezels, variatie en structuur. Maar niet elke ouder weet dat. Daarom introduceert Saatchi & Saatchi de baby’s Job en Jip. Job eet Olvarit, en Jip niet. En dat is te merken als ze met elkaar praten.

Het oordeel:
Het principe is al zo oud als het reclamevak zelf: schoppen tegen de concurrentie. In de nieuwe serie commercials van Olvarit wordt deze methode toegepast door twee baby’s de rollen van ‘hero’ en ‘loser’ te laten vertolken. In vier verschillende situaties komen vier USP’s van Olvarit naar voren die concurrerende merken uiteraard niet bezitten. Solide reclamemethode, maar toch vind ik de spotjes niet geweldig. Ik denk dat het de betweterige stem van Howard Komproe (toch?) is. Of ik ben gewoon moe van vergelijkingscommercials waarbij Merk X in de zeik wordt genomen. Over de voeding van Olvarit kan ik helaas niks zinnigs zeggen, aangezien ons zoontje nooit uit potjes heeft gegeten, maar gewoon met de pot mee at. Ik zie ineens een flauw idee voor een commercial voor me… Baby Jasper tegen baby Job: “Eet jij uit een potje? Mijn eten komt tenminste niet uit een fabriek!”


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Ik heb de reclame eergisteren voor het eerst op tv gezien. Ik moest lachen, maar een detail stoorde me wel ontzettend.

    In het filmpje wordt gezegd dat Olvarit vol fruit zit, dat daar vezels in zitten en dat dat zo gezond is. Prima. De kleine schetenlater krijgt dat blijkbaar niet binnen, want het zit vast en hij verpest het voor de twee heren bij het chickie dat langs komt. Maar, wat zit er in Merk X dat deze kleine naar binnen werkt? Drie verschillende soorten fruit. Da's hier niet zo goed te zien, maar op tv wel. Dan klopt voor mijn gevoel de boodschap meteen niet meer, dat heeft de reclame voor mij wel verpest.

    geplaatst op
  • Vooral eens met de laatste zin van dit stuk. Wanneer komt die reclame nou eens? Zeg...van de groenteboer? :)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.