SlideshareReview (31): Pasen - Incubatietijd

SlideshareReview (31): Pasen - Incubatietijd

Let’s face it: Marketingfacts heet vakliteratuur, maar al die marketingblogs, die lees je toch vooral in de enigzins verloren uurtjes. Beetje bijblijven, wie doet het met wie, de laatste roddels en geruchten. Een beetje als de Story bij de kapper: wie weet kom je iets bruikbaars tegen. Door de vele brainstorms die ik heb mogen begeleiden, heb ik ondertussen geleerd dat er niks boven een goede incubatietijd gaat. En daar is deze presentatie van Dinisha uit Sri Lanka voor bedoeld.

Incubatie: tijdelijk niet aan je probleem denken om ‘opeens’ tot de ontdekking te komen dat er ergens in je achterhoofd de oplossing al lang klaar lag. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste en beste ideeen in de hersenen boven komen terwijl iemand onder de douche staat. Niet erg praktisch op je werk.

Laat je eens inspireren door iets anders.

Je kunt deze presentatie als een soort geestverruimer gebruiken (full-screen, autorepeat, je neus vlak bij het beeldscherm), maar ook als inspiratiebron. Een inspiratiebron om te kijken naar de samenstelling van je communities (homogeen, heterogeen, roze, vrolijk geel of deftig paars), maar ook een inspiratiebron voor de komende dagen.

Dit weekeinde is het Pasen. Een uitgelezen kans om eens echt te incuberen. Laat die tas met opdrachten en problemen nu eens gewoon op het werk liggen. Gewoon heel snel weglopen en ‘m ‘vergeten’. Ga iets heel anders doen dan je normaal doet. Laat je inspireren door andere zaken dan waar je je inspiratie normaal uit haalt. Dus (ik mag het haast niet zeggen) een dagje geen blogs lezen, niet de vakbladen doorbladeren, niet het web afstruinen, even geen vakliteratuur laat staan de Story in de enigszins verloren uurtjes.

Wanneer was je voor het laatst naar de bollen? Pak je fiets, en ga er op uit. Als het meezit krijg je een wat gezonder kleurtje. Maar in ieder geval krijg je weer eens een fris hoofd. Ruimte voor nieuwe ideeën, ruimte voor oplossingen. Lekker incuberen tussen Hillegom en Lisse.

Slideshare Review is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts, waarin presentaties worden belicht en besproken. Heeft u een suggestie voor SlideShare Review? Tip ons! Mail Carole Carole[at]HetLampjeLinksonder.nl of Wichert wichert[at]hetlampjelinksonder.nl.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • "Marketingfacts heet vakliteratuur, maar al die marketingblogs, die lees je toch vooral in de enigzins verloren uurtjes. Beetje bijblijven, wie doet het met wie, de laatste roddels en geruchten. Een beetje als de Story bij de kapper: wie weet kom je iets bruikbaars tegen. "

  Speak for yourself, Wichert ;-) Interessante presentatie, ook! Zeer inspirerend...

  geplaatst op
 • Hihi krijg er inderdaad zin in!

  geplaatst op
 • Inderdaad, na een overheerlijk paasontbijt, een paas jubel en het paasevangelie, even heerlijk naar buiten, waar een lente explosie heeft plaats gevonden (zie ook onze paasgroet op ons blog) nog even lezen!
  Have fun!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.