Slidesharereview: 101 ways to leave your lover

Slidesharereview: 101 ways to leave your lover


Soms vergeet je wel eens waar het eigenlijk om draait. In de discussies tussen alle techno-geeks en online-freaks hier op Marketingfacts vliegen de termen je om de oren. Ik zou graag een enquête houden onder de partners van onze lezers om uit te zoeken of ze er iets van snappen. Ik denk niet dat ze er veel van begrijpen, maar ze ervaren het wel. Want alle techniekjes en gadgets hebben ons leven grondig veranderd. Denk eens terug aan 15 tot 20 jaar geleden.

Kettingbrieven moest je 10 keer overschrijven en op de post doen. Als je je vrienden was kwijt geraakt op een popfestival moest je geduldig gaan zitten wachten bij een meeting point en hopen dat ze jou ook misten. Bellen deed je binnen een straal van 1 meter van de telefoon. Informatie voor een spreekbeurt haalde je uit de bibliotheek waar je uren stond te kopiëren. Boeken kocht je op aanraden van de verkoopster. Geld haalde je bij een bank gedurende kantooruren en de Wehkamp was een hele dikke gids. Voor een date zette je een advertentie in een krant. En het allerergste was dat mensen die je uit het oog verloren was, voorgoed verloren waren. Ons leven is echt veranderd, verbeterd zou ik zelfs willen beweren.

De kernvraag bij alle technische vooruitgang is: wat levert het op? Nee, ik bedoel niet wat het oplevert aan winst, ik bedoel wat het oplevert voor de klant. Guy Kawasaki noemt dat Meaning. Het noemt drie manieren in zijn video The Art of the Start om Meaning te maken.

  1. Het verbeteren van de kwaliteit van leven.
  2. Het oplossen van een probleem (to right a wrong)
  3. Het voorkomen van het uitsterven van iets goeds.

Dit zijn volgens Guy de enige juiste motieven om een bedrijf te starten. En allemaal draaien ze om het veranderen van het leven van de klant. En wat heeft dit allemaal te maken met de slideshare van deze week? Deze laat op micro niveau zien hoe mensen social media kunnen toepassen. Ik vroeg 2 weken geleden of er via Twitter al een relatie was verbroken. Zoniet, dan vast wel via een krabbel op Hyves, via een filmpje op Youtube, via een mms-je uit het buitenland. Dat is er toch veel leuker op geworden de afgelopen 15 jaar!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.