Google Analytics kondigt nieuwe features aan op eMetrics

Google Analytics kondigt nieuwe features aan op eMetrics

{title}Google maakt haar belofte om vaak en snel nieuwe features te lanceren waar (hetzij in beta). Op de eMetrics in San Jose kondigt Google 4 nieuwe features aan die ‘over the coming weeks’ uitgerold moeten gaan worden over alle accounts.

Pivoting of draaitabellen stellen de gebruiker in staat geavanceerdere rapporten te tonen binnen de Google Analytics interface. Zo kun je nu ook data horizontaal met elkaar vergelijken. De secondary dimension stelt de gebruiker in staat om de metrics die Google Analytics biedt toe te passen op twee in plaats van één dimensie. Zo kun je bijvoorbeeld metrics langs dimensies als keywords per plaats of belangrijkste bestemmingspagina per campagne zetten. Google heeft voor de lancering van deze twee features een filmpje gemaakt dat uitleg geeft over het gebruik en toepassing:

Beter delen van custom reports en segmenten

Een grote ergernis bij het maken van segmenten of custom reports was altijd dat de segmenten en rapporten alleen toegankelijk en dus ook toepasbaar waren voor de maker (of eigenlijk de inlog). Google heeft dit verholpen door een share optie toe te voegen. Wanneer dit live gaat kun je je gave segmenten of rapporten delen door een url te communiceren. Het segment of rapport wordt dan geladen in de interface van de ontvangen met de data van de ontvanger.

{title}


Als laatste wordt het ook gemakkelijker om segmenten en rapporten toe te wijzen aan bepaalde profielen. Dit is vooral erg handig wanneer je met meerdere profielen binnen het account werkt.

Met name de functie om GA data gemakkelijker te kunnen delen zie ik als erg positief en gaat in ieder geval mijn leven weer een stukje gemakkelijker maken. Ik hoop dat van jullie ook.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Hi Tim,

  Las het vanochtend op het Google Blog. Is er toevaliig ook al iets bekend over het kunnen schedulen van gesegmenteerde rapporteren? Een gesegmenteerd rapport is wel eenmalig te mailen, maar voor zover ik weet en getest heb nog niet geautomatiseerd.

  Over het algemeen wel prima dat je nu je custom dashboard kunt sharen. Op zich was een en ander al wel inventief op te lossen, maar dit biedt toch weer wat meer mogelijkheden.

  geplaatst op
 • Helaas nog niet Dennis. Mocht ik er meer over horen dan laat ik het hier weten.

  geplaatst op
 • Rene Nijhuis licht een deel van de features ook nog wat verder uit op zijn blog: http://www.analytics.bz/2009/05/ga-versie-35-opnieuw-veel-coole-nieuwe.html

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.