Zit jij al op Audioboo?

Zit jij al op Audioboo?

{title}Afgelopen week struikelde ik tegen AudioBoo aan. Een applicatie voor op mijn iPhone waarmee ik korte geluidsfragmenten (max 5 minuten) kan opnemen en publiceren op het web. Natuurlijk kan ik deze fragmenten direct koppelen aan mijn Twitter account. Tot nu toe hebben mijn twee boo’s nog geen nieuwe followers opgeleverd. Ook niet verwacht, want wie zit er nu te wachten op mijn prietpraat? Waarvoor kun je AudioBoo dan wel gebruiken? Wordt het uberhaupt veel gebruikt? In de Nederlandse hoek van het web kom ik het namelijk nog niet echt veel tegen.

Sinds de lancering van AudioBoo in maart 2009 is het echter hard gegaan met dit nieuwe platform. In de eerste drie maanden van haar bestaan heeft de site meer dan 1 miljoen pageviews uitgeserveerd.

Het product is van Engelse makelij en het lijkt erop alsof er voornamelijk Britten op zitten, maar her en der zie je ook buitenlandse boo’s naar binnen sijpelen.

Zelf ben ik nog steeds zoekende naar de business value van AudioBoo. In een artikel van The Guardian zegt Richard Ranft het volgende: “It has fantastic potential – it allows people to easily capture an event as it happens. All you need is your phone, you don’t have to use recording equipment.” En hier kan ik mij iets bij voorstellen. Tijdens een gebeurtenis - bijvoorbeeld een concert – kun je een miniopname maken, opdat anderen – je followers – een impressie krijgen van mijn beleving. Aanstaande dinsdag vindt het VINT Symposium Fast Forward plaats met Arnold Heertje, Umair Haque en Don Tapscott als sprekers plaats. Ik zal eens kijken of zij een bootje willen laten…

Maar rest de vraag:

Listen!

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • @Sander: Om je vraag te beantwoorden: ik weet het nog niet. Maar het is wél leuk voor persoonlijke boodschappen. Heb me net geregistreerd. Maar zag nog geen desktop versie oid of heb ik niet goed gekeken?

  geplaatst op
 • @Sander: Makelaardij of gewoon makelij :-)

  geplaatst op
 • @Dick: Uiteraard makelij! *neemt nog een koffie*

  geplaatst op
 • Ik snap het idee, maar begrijp niet waarom je alleen geluid zou willen uploaden, als je ook gewoon een filmpje met je telefoon kan maken...

  geplaatst op
 • Ik twitter zo af en toe op buitenlandse festivals en dance feesten. Hierbij zou dit een leuke toevoeging zijn omdat ik hierbij niet alleen in ga op de sfeer maar ook vooral op de muziek. Werkt dit ook op de Blackberry?

  http://www.twitter.com/ricoamsterdam

  geplaatst op
 • @ rico_amsterdam: er is een eenvoudiger alternatief voor audioboo, namelijk Gabcast. Je belt een nummer en spreekt je boodschap in (recensie, interview, opname van muziek, wat dan ook), waarna dit bericht direct online beschikbaar is. Via de instellingen kun je het ook automatisch publiceren op bijvoorbeeld je Wordpress-blog, zodat je direct via audio verslag kan doen. Geen gedoe dus met uploadtijden en haperende umts-dekking, gewoon oldschool bellen & publiceren. Wij hebben dit vorig jaar ook gedaan met enkele festivals, en dat werkt uitstekend.

  Niettemin raad ik je - als je toch een internetverbinding bij de hand hebt - video aan. Check bijvoorbeeld eclectro.nl/ue09 voor ons live videoverslag van een festival vorige maand. Stukken leuker dan alleen audio, volgens mij.

  geplaatst op
 • Nooit is audiobloggen ZO makkelijk geweest:
  ~ AudioBoo: AudioBloggen voor iPhone-ers

  Audioboo was er aanvankelijk alleen voor de iPhone, maar is/komt er ook voor andere mobiele telefoons:
  ~ Van Audioboo naar Phoneboo

  Een voorbeeld van 't gebruik:
  ~ Audioboo faciliteert: Daily Photo Tips with Chris
  Zowel Neville Hobson als Chris Marquardt gebruiken Audioboo om dagelijks in contact te staan met hun followers/podcast luisteraars en tips, gedachten en ervaringen te delen.

  Ik ben het niet eens met de gedachte dat video 'zinniger' is dan audio. Video voegt in veel gevallen weinig tot niets toe aan de boodschap.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.