Hi-media koopt ad unit van AdLink

Hi-media koopt ad unit van AdLink

{title}Hi-media heeft gisteren de overname aangekondigd van AdLINK Media, de reclameregieactiviteit van de AdLINKgroep. Daarmee wordt Hi-Media naar eigen zeggen marktleider in Europa voor online reclameregie en microbetalingen op het internet. Het gaat om een overnamebedrag van 29,4 miljoen euro in Hi-media-aandelen en contanten, zo meldt het persbericht gisteren (pdf, francais). Cyril Zimmermann, oprichter en CEO van Hi-Mediat: “We zijn al een aantal jaar bezig met de ontwikkeling van een uniek model, waarbij we krachtige synergieën tot stand willen brengen tussen het reclamenetwerk en Allopass, ons platform voor microbetaling. Dankzij de overname zal een versnelde ontplooiing van Allopass in Europa kunnen plaatsvinden. De hieruit voorvloeiende verstevigde positie, die nieuwe synergieën in het leven roept, zal alle websites uit het reclamenetwerk ten goede komen, zowel de sites die we zelf uitgeven als die van onze klanten.’

Adlink, zo schrijft Paidcontent, houdt aan deze deal ongeveer een aandeel over van 11 procent in Hi-Media. Daarmee wordt Adlink een belangrijke aandeelhouder, samen met eerdere investeerders IDI en BV Capital. Stéphane Cordier, CEO van AdLINK Internet Media AG: “Door de vereniging van onze activiteit als reclameregie met die van Hi-media én door onze nieuwe positie als grootaandeelhouder van de nieuwe gecombineerde entiteit, dragen we bij aan de consolidatie van de markt.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.