35 Augmented Reality toepassingen

35 Augmented Reality toepassingen

In dit overzicht van Augmented Reality toepassingen op Bannerblog passeren een aantal bekende voorbeelden de revue. Die van Ray Ban Virtual Mirror is op Bannerblog in ieder geval een stuk minder goed uitgewerkt dan Bram Fasseur hier heeft gedaan. De toepassingen die zijn opgesomd zijn bijna allemaal ‘marker’ based, op de top van de AR-hype cycle zoals Maarten Lens-Fitzgerald het hier beschreef. Blijft interessante materie, en aardig om eens zoveel voorbeelden op een rij te zien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Op twitter zag ik deze net voorbij komen:
  http://latimesblogs.latimes.com/technology/2009/07/augmented-reality-iphone-apps-subway-twitter.html

  "The first two poised to hit the App Store -- pending Apple's approval, of course -- are Nearest Tube, which plots subway stations in London, and TwittARound, which shows nearby Twitter users."

  geplaatst op
 • persoonlijk vind ik Hidden Park een erg leuke toepassing: omschrijving

  geplaatst op
 • Augmented Reality, het nieuwe Second Life, marketing mensen die bedrijven vragen er miljoenen in te investeren omdat het DE toekomst wordt, ik voorspel dat deze grap over een halfjaar wel voorbij is, 1 keer zien is wel grappig, maar echt nuttig is het niet.

  geplaatst op
 • Leuk filmpje!
  Als je gewoon een overzicht wilt van meerdere toepassingen kijke dan even open het opeAR blog
  http://openar.net/
  Ik ben dat gestart om iedereen een onafhankelijk beeld te geven van wat er kan en gebeurd in de markt. De LEGO en Citroen cases zijn bijvoorbeeld erg leuk.
  http://openar.net/lego-ar-instore-example/
  http://openar.net/citroen-c3-picasso-ar-use-for-demo/
  Ik probeer elke week er 2 nieuwe cases voorbeelden toe te voegen.
  Het is gewoon voor de fun. De techniek en toepassingen zijn erg leuk, maar nog erg ingewikkeld voor de end-user

  geplaatst op
 • @Kjeld: Dank je wel voor deze toevoegingen! Er gebeurt volgens mij veel in de markt, dus je kunt er zo maar druk mee zijn.

  @Koos: Geen al te beste vergelijking. Er zijn al goede voorbeelden van echt praktische toepassingen van AR die ook marketingwise interessant zijn. Natuurlijk is het wachten op de omarming door het grote publiek. Maar een van de pijlers van AR is, zou je kúnnen zeggen, het toevoegen van waarde aan reeds bestaande informatie. Layar is daar een goed voorbeeld van. Nét even anders dan dat bizar commerciele SL.

  geplaatst op
 • Zelf ben ik heel erg benieuwd naar de toepassingen van gezichtsherkenning in combinatie met AR, zoals bijv Augemented ID

  geplaatst op
 • Gerard, dat werkt al redelijk goed, google picassa gebruikt het volgens mij, hoewel het nu alleen geschikt is voor categoriesering, en niet zozeer voor autorisatie.

  geplaatst op
 • @Koos ja, gezichtsherkenning voor foto's werkt al redelijk. Waar ik 't over heb is gezichtsherkenning in combinatie met Augmented Reality. Je richt je telefoon met camera op een spreker bij een conferentie en je ziet z'n linkedin of slideshare verschijnen, waar je vervolgens naar toe kunt gaan.

  geplaatst op
 • Mwoah, gewoon een overzicht van sprekers op de website vind ik toch handiger :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.