Marketing Benchmark Study (VU)

Marketing Benchmark Study (VU)

{title}Hoe klantgericht zijn bedrijven in werkelijkheid? Waarom presteert het ene bedrijf beter dan het andere? Waarom is het ene bedrijf beter in staat om haar klanten te bedienen, dan het andere? Het zijn de marketing competenties (capabilities) van een bedrijf die dit grotendeels kunnen verklaren. In het Marketing Benchmark Study van de Vrije Universiteit, worden verschillende marketing competenties getoetst en vergeleken.

Het onderzoek is opgezet door de Vrije Universiteit en staat onder begeleiding van Prof. Dr. Ruud Frambach, Hoogleraar Marketing aan de VU. Het onderzoek zal online worden afgenomen en bestaat uit een kwalitatief- en kwantitatief deel. Deelname is volledig anoniem, het onderzoek houdt zich aan de internationale code voor marktonderzoek ESOMAR. De VU nodigt alle marketing managers uit om aan het onderzoek mee te werken. Via de volgende link heb je toegang tot het onderzoek: https://examine.vu.nl/cgi-bin/inferentie.pl?qst_id=10545. Alle financiële en algemene managers kunnen via deze link deelnemen aan het onderzoek: https://examine.vu.nl/cgi-bin/inferentie.pl?qst_id=10546. Deelname aan het onderzoek zal maximaal 30 minuten in beslag nemen. Het onderzoek wordt in het Engels afgenomen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Mooi initiatief!
  Zijn de resultaten van het onderzoek vrij te verkrijgen (bij deelname)? De resultaten geven natuurlijk mooie inzichten.

  geplaatst op
 • Beste Johan,

  De resultaten worden inderdaad aan de deelnemers ter beschikking gesteld. Met deze resultaten kunt u uw bedrijf benchmarken op grond van uw competenties. Zo kunt u zien hoe goed uw bedrijf scoort op bepaalde competenties en welke belangrijk zijn om uw prestatie verder te ontwikkelen.

  Mvg,

  Vinay Dharampal
  student-assistent

  Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.