De Google Street View Trike bezoekt Nederland deze zomer

De Google Street View Trike bezoekt Nederland deze zomer

De Google Street View Trike bezoekt Nederland deze zomerSinds de lancering van Google Street View in Nederland hebben we van mensen door het hele land verzoeken gekregen om beroemde Nederlandse hotspots, toeristische trekpleisters en historische plekken toe te voegen aan de Street View dienst. Vaak zijn deze locaties beperkt – of helemaal niet – toegankelijk voor de Google Street View auto’s. Daarom brengt Google deze zomer een speciaal ontwikkeld mechanisch vervoermiddel, de Street View Trike, naar Nederland.

De Street View Trike is een 114 kilo-zware driewieler fiets, uitgerust met speciale Street View camera’s, een doos vol technische snufjes, en een bestuurder in Google fiets-kleding. De Trike is uitermate geschikt voor het maken van foto’s op locaties waar auto’s moeilijk kunnen rijden en zal deze zomer een aantal van Nederlands favoriete attracties op te foto zetten.

Opiniepeiling onder de Nederlandse bevolking
Om te bepalen welke hotspots deze zomer in beeld gebracht moeten worden, start Google deze week in samenwerking met VVV Nederland een online opiniepeiling onder de Nederlandse bevolking. VVV Nederland, met haar ongeëvenaarde kennis van toeristisch Nederland, heeft een lijst van 18 top-locaties opgesteld waar de Street View Trike zou kunnen rijden.

De locaties zijn: de Apenheul, het Archeon themapark, de Aqua Zoo, het Binnenhof, de Dolfinarium, de Efteling, de Kasteeltuinen Arcen, Kinderdijk, Nationaal Park de Hoge Veluwe, het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, Scheveningen Boulevard, Slagharen Attractiepark, het Veenpark, de Volendamse Dijk, de Wereldtuinen Mondo Verde, de Zaanse Schans en het Zuiderzeemuseum. Vanaf maandag 20 juli kan het Nederlands publiek een stem uitbrengen via de website van Google Street View.  De peiling sluit op maandag 27 juli om 12.00 uur.


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.